Koliko koštaju kuće iz popularnih božićnih filmova?

Decembar mjesec je vrijeme kada se opuštamo uz tradicionalne, praznične filmove kao što su: Sam u kući, Čudo u 34. ulici itd. Vrlo često kuće i stanovi u ovim filmovima igraju veliku ulogu u dočaravanju prazničnog duha. Nerijetko, nakon završetka snimanja, cijena ovih nekretnina poraste a da bismo vidjeli koliko vrijede u ovom trenutku napravili smo mali osvrt na sve kuće iz legendarnih božićnih filmova.

Sam u kući

kuce za vreme bozica1

Kuća iz filma Sam u kući se nalazi u gradiću Vinetka, Ilinois. Ima šest spavaćih soba i 3,5 kupatila. Film je zaradio ukupno 476 miliona dolara. Kuća iz filma je martu 2012. godine prodana po cijeni od 1 585 000 $.

Nevaljali Djed Mraz

kuce za vreme bozica2

Kuća iz filma Nevaljali Djed Mraz nalazi se na Vest Hilsu u Kaliforniji. Ima po pet spavaćih soba i kupatila. Film je zaradio 76,5 miliona dolara. Iako je film smješten u Feniksu, sniman je u ovoj kući u Kaliforniji. Procijenjena vrijednost kuće je oko 1,5 miliona $.

Božićna priča

kuce za vreme bozica3

Kuća iz filma Božićna priča je stara kuća iz XIX vijeka koja je otkupljena i renovirana za potrebe filma. Nalazi se u Klivlendu. Kuća ima četiri spavaće sobe i dva kupatila. Procijenjena vrijednost joj je 50 000$ ali je sada u upotrebi kao muzej.

Praznik

kuce za vreme bozica4

Film Praznik je snimljen 2006. godine i zaradio je oko 205 miliona dolara. Kuća korištena kao eksterijer u filmu se nalazi u gradiću San Marino u Kaliforniji. Kuća je velika i ima devet spavaćih soba i pet kupatila. Projektovali su je arhitekte iz poznatog arhitektonskog studija SoCal. Procijenjena vrijednost ove kuće je 6,3 miliona dolara.

Čudo u 34. ulici

kuce za vreme bozica5

Kuća iz ovog fenoemnalnog filma nalazi se u Lejk Forestu u Ilinoisu. Pored originalnog filma snimljen je i rimejk. Film prati priču jedne djevojčice koja vjeruje u dobroćudnog starca koji tvrdi da je Djed Mraz. Kuća ima pet spavaćih soba i 6,5 kupaonica. Film je zaradio oko 46 miliona. Procjenjena vrijdnost kuće je oko $3,4 miliona.

Leave a Reply