Kokošinjci kao ukras u dvorištu

Mnogi ljubitelji sitnih životinja, što uključuje i kokoške, sreću se sa dilemom kakav kokošinjac napraviti a da bude ukras dvorišta. Kokošinjci su najčešće izrađeni od drveta pa tako i ovi što ćemo vam ih pokazati. Iako su namjenjeni za kokoške možete ih upotrijebiti i za uzgoj pataka, gusaka, golubova, fazana i sl.

Kokošinjac

Kokošinjac

Držanje kokošaka je vrlo korisno. Od kokošaka kao što znate dobićete svježa, domaća jaja, njihov đubar je odličan kao organsko gnojivo a same kokoške će držati insekte na pristojnom odstojanju. Stvaranje neprijatnog mirisa ćete izbjeći redovnim čišćenjem. Izabrali smo nekoliko kokošinjaca koji nisu stacionarni, možete ih kada je potrebno vrlo lako premjestiti na drugo mjesto u dvorištu.

Kokošinjci moraju da imaju ograđen prostor po kome će se kokoške kretati a koji će im onemogućiti da izađu. On ima i drugu namjenu, ako ste u području gdje ima ptica grabljivica on će spriječiti da vam grabljivice odnesu piliće. Obično je ovaj prostor zagrađen žicom koja je zategnuta na drveni ram. Za krov kokošinjca izaberite lagane ali ipak trajne materijale. Poslužiće pergola ili drvena šindra. Kokošinjce ofarbajte u neku boju kako bi bio zanimljiviji, kao na slikama. Prilikom izrade kokošinjca ne zaboravite mjesto za gnijezda. To mjesto mora vam biti lako dostupno pa ga na neki način izdvojite, kao što ćete vidjeti na slikama, gnijezdo je obično u vidu kutije. Na kraju pogledajte nekoliko ideja kokošinjaca.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply