Koje boje kupiti kauč

Malo je komada namještaja koji su bitni kao što je to kauč. Pored veličine i dizajna, boja je još jedan izuzetno bitan faktor kod odabira. Boja kauča treba da odgovara stilu i navikama. Tri su stvari na koje treba obratiti pažnju kod izbora boje kauča: šema boja, cjelokupni dizajn prostorije i funkcionalnost. Uzimajući ova tri faktora u obzir izbor boje će biti umnogome lakši.

Najbolji početak je da ustanovite koje boje se pojavljuju u enterijeru gdje će kauč biti smješten. Bilo da ćete se odlučiti za nekog noname ili brendiranog proizvođača on nije mala investicija. On će trajati godinama i zbog toga mora biti neke neutralne boje. Najbolji način je da izaberete neutralnu boju koja se već pojavljuje u enterijeru i da je iskoristite kao predložak za boju kauča. Trendi boje ćete u enterijer unijeti dekoracijama koje su mnogo jeftinije od kauča. Kada vam dosade jednostavno ih zamijenite.

kauc boja1

Druga stvar koju trebate imati na umu je stil prostorije. Ako dodate određenu boju u prostoriju ona može da promijeni u cijelosti atmosferu te prostorije. Crveni kauč može da promijeni atmosferu prostorije od opuštajuće u romantičnu. Ako se odlučite za tirkiznu, karmin crvenu, narandžastu,… boju kaučasasvim sigurno je da će on postati centralna tačka prostorije. Na drugu stranu, ako želite uravnotežen izgled sobe izaberite kauč neutralne boje. Kauč neutralne boje učiniće enterijer udobnim i toplim. Prije nego što ga kupite dobro razmislite šta želite postići i kakvu atmosferu želite u sobi. Najbolji način je da donesete kući uzorak štofa pa da na licu mjesta vidite kako će se slagati sa postojećim dizajnom i kako će uticati na atmosferu prostorije.

kauc boja2

I na kraju, obratite pažnju na funkcionalnost boje kauča. Ako imate psa kojeg puštate napolje izbacite iz kombinacije svijetle tonove. U drugu ruku ako imate bijelu mačku razmislite kako će njene dlake izgledati na tamnim štofovima. Neozbiljno je izabrati kauč određene boje samo zato što vam se sviđa, uvijek morate uzeti u obzir i vašu svakodnevnu rutinu. Boja kauča ne smije biti razlog za brigu.

Ako biste nas pitali koje boje bismo mi kupili kauč, baš kao i većina, mi bismo se odlučili za jednobojan kauč u sivoj, crnoj, plavoj, zelenoj ili bež boji. Pri tome bismo se zadržali na tamnijim i zagasitijim nijansama. Sada kada znate osnove vjerujemo da ćete i vi donijeti ispravnu odluku.

Tagged under

Leave a Reply