Kako upotrijebiti stari namještaj – drugi dio

Nađite novu upotrebu starom namještaju i učinite da ponovo bude važan dio vašeg interijera.

7. Polica od merdevina
Kada poželite da bacite nešto iz vašeg doma jer nema nikakvu svrhu, razmislite još jednom. Ove male merdevine su iskorištene ka polica za suvenire. Trošan izgled i blijedo-zelena boja odlično se uklapaju sa bijelim ramovima slika na susjednom zidu.
Ljestve polica
9.Uzglavlje kreveta
Ovom bijelo obojenom uzglavlju kreveta pridodat je nosač sa kukama , čime je pretvoreno u vješalicu za kapute, peškire ili neke druge predmete svakodnevne upotrebe.
11. Tapetirani sto
Na slici ispod, ostaci starih tapeta i nešto boje su transformisali kuhinjski stol u pravo malo remek djelo. Različiti printovi i boje čine ovaj komad namještaja prikladnim bilo kojoj prostoriji i stilu.
Tapetirani sto
8. Stara komoda
Već smo zaključili da oštećen namještaj ne treba bacati. Jedan od načina da se prikriju oštećenja i nedostatci jeste decoupage (dekupaž).  U ovom slučaju iskorišteni su listovi nota za dekoraciju stare i zapuštene komode, pri tom dajući jednoličnoj bijeloj sobi, potpuno novi šik izgled.
10. Isječak debla
Sa pločom od isječka debla i retro nogarama, ovaj sto je kombinacija kontratemporarnog i prirodnom inspirisanog dizajna.                                                                                                                   
Uradi sam - sto
12. Djelovi starog klavira
Ovoj staroj kalvijaturi pridodati su drveni ram,  nogare i ploča od pleksiglasa kako bi se dobio klub stolić, koji se savršeno uklapa u neki tematski kafić ili  u sobu nekog muzičkog fanatika.
Tagged under

Leave a Reply