Kako upotrijebiti stari namještaj – Prvi dio

Nađite novu upotrebu starom namještaju i učinite da ponovo bude važan dio vašeg interijera.

1. Drvene gajbe
Četiri stare gajbe čine kombinaciju stolića za kafu i vitrine. Gajbe su pričvršćenje za bazu starog stola, a zatim je preko njih položen i pričvršćen komad kaljenog stakla.
Klub-stolic-od-greda
3. Cvijetni printovi
Ne postoji gotovo ništa što boja ne može riješiti. Cvjetni printovi su napravljeni tako što su na željenim mjestima naljepljeni šabloni koji su blokirali novu boju.
stol sa cvjetnim printovima
5.Stolić od starih vrata
Stara ulazna vrata će ponovo oživjeti kao stolić za kafu. Rustičan finiš je savršen za stolić u dnevnoj sobi, jer će stolić svakim prosipanjem ili sličnim oštećenjem izgledati još autentičnije.
Stolic-od-starih-vrata
2. Dvorišni stolić
Stari klub stolići su savršen dodatak za trijem. Potražite neki zaboravljeni u vašoj garaži ili na buvljaku i prefarbajte ga bojom visokog sjaja kako bi došao do izražaja.
klub-stolic
4. Stari kofer
Stari koferi se mogu naći u mnogo dimenzija oblika i boja, te se mogu uklopiti u bilo koji dekor. I naravno možda i najbolji dio svega je dodatni skladišni prostor.
Klub-stolic-od-kofera
6. Sto od građe
Najteži dio izrade ovog stola jeste dizanje teških greda. Jednostavna konstrukcija ne zahtjeva preciznu obradu i rezanje, potrebno je samo uklopiti nekoliko rustičnih drvenih greda.
Klub-stolic-od-greda-e1373579133508

 

Tagged under

Leave a Reply