Kako uloviti miša u stanu? Lako sa našim savjetima

Jesen i zima su vrijeme kada miševi zadaju najviše problema. Baš kao i vama, i njima je potreban udoban i topao dom, problem nastaje kada odluče da će vaš dom biti i njihov. Srećom postoje načini koji će vam pomoći da ih se riješite. Kako uloviti miša u stanu? Ovo su neki fakti o miševima koji će vam dobro doći prilikom lova na njih.

Žao nam je što ćemo vas razočarati, ali ako imate jednog miša u kući vrlo je vjerovatno da ih imate više. Oni, baš kao i ljudi, tokom zime traže toplo, udobno mjesto gdje će dočekati proljeće. I ne samo da ćete imati dva ili tri miša već ako ih se ne riješite na vrijeme imaćete čitavu populaciju jer se razmnožavaju vrlo brzo.

kako uloviti misa1

Miševi

Mnogo je znakova koji će vam reći da imate miša ili miševe u svom stanu. Jedan od najsigurnijih je da ćete naći mišiji izmet. Drugi sigurni znak je načeta ambalaža hrane, koja je obično izgrickana. Miševi mogu napraviti svojim zubima i značajnu štetu. Tako, mogu da oštete električne kablove. I na kraju druga opasnost koja vreba od miševa je prenošenje bolesti.

Željeli bismo da skrenemo pažnju na opasnost od miševa u garaži. Sasvim je sigurno da ako ih imate u garaži da će se smjestiti blizu automobila jer vole toplo a motor automobila nakon rada je topao. U garaži mogu biti posebno opasni jer mogu da izgrizu cijevi i instalacije što može dovesti do kvara i neželjenih posljedica.

kako uloviti misa2

Ova zamka spriječiće povrjeđivanje miševa

Najbolji i najzastupljeniji klasični način uništavanja ovih glodara je uz pomoć klopki za miševe. One nisu skupe i ne zagađuju okolinu. Ako želite da ne povrijedite miša, potražite klopke u vidu zatvorenih, poteznih zamki. Zamke je najbolje staviti na mjesto gdje miševi prolaze, ili gdje ulaze u stan. ako otrijete gdje obitavaju postavite ih na to mjesto. Ako imate mogućnosti postavite više od jedne zamke.

Nakon što uhvatite miša ostaje vam da otkrijete kako je ušao u stan i da to mjesto popravite. Čak i rupa veličine novčića može da bude mjesto ulaska miša! Zanimljivo je da miševi neće da prolaze kroz mineralnu ili staklenu vunu pa je imajte pri ruci. Miševi mogu ući i preko grančica koje se naslanjaju na kuću pa ih skratite na određenu dužinu.

Naravno, ako ne želite sami da se borite protiv ovih glodara ostaje vam da pozovete profesionalce.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply