Kako preživjeti posjetu IKEA-i?

Posjeta IKEA-i bi trebala da bude zabavna? Svako voli lijepe stvari, otkačena imena proizvoda za koje nemate pojma šta znače, shopping. Međutim, kada u IKEA-u krenu dvije različite naravi i ukusa mogu nastati problemi.

Ovo je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ne napravite pakao od odlaska u IKEA-u. Prije nego krenete u kupovinu napravite plan. Odredite raspon cijena koji vam odgovara. Da li ćete kompletno preurediti prostoriju ili samo želite vješalice za svoj plakar. Razmislite i o tome kako ćete prevesti kupljenu robu do svoje kuće. Ne zaboravite da razgledate katalog kako bi imali okvir u kome ćete djelovati. Imajte na umu da ćete u IKEA-i potrošiti više vremena nego što ste planirali, mnogo više! Nikada nemojte ići subotom u IKEA-u ako ste u žurbi.

Ostanite fokusirani, sjetite se liste. U IKEA-i je mnogo unikatnih, lijepih, zabavnih stvari koje ćete željeti da kupite iako vjerovatno nećete znati šta s tim da radite kada se vratite domu. Uvijek mjerite dva puta, ne tri puta, na svakom ćošku u IKEA-i imate papirni metar kojim možete da premjerite izabranu stvar. IKEA je ogromna robna kuća, vrlo često veličine pet fudbalskih igrališta, hodajući ćete se umoriti, dehidrirati. Zaustavite se u kafeteriji, predahnite i osvježite se.

Kada se vratite u svoj stan vrlo često ćete morati montirati kupljeni komad namještaja. A ne rijetko ostaće vam po koji vijka viška ili manjka. Ne paničite, uvijek možete upotrijebiti odgovarajuće ljepilo. Ne žurite, razmislite i posmatrajte posao sklapanja namještaja kao zabavu. Neki su se zabavili sa ovom temom, nadamo se da ćete i vi uz ovaj simpatični video.

Tagged under

Leave a Reply