Kako podrum preurediti u stan, tri jedinstvena rješenja

Uvijek postoji dilema kako na najbolji način iskoristiti maleni prostor. Dilema postaje još veća ako je taj prostor adaptiran za stanovanje kao što je potkrovlje, podrum i sl. Kompaktni dizajn ovih prostora mora da omogući normalan život kao u bilo kom drugom stanu.

Podrumi obično nisu uskraćeni samo na prostoru već i na prirodnom svjetlu. Jedan od načina da vam stan u podrumu ne liči na tamnicu je da izaberete žive, jarke boje za uređenje prostora. Jednostavan namještaj, čistih linija je odličan izbor. Kao akcentna boja u stanu ispod izabrana je ciklama ružičasta. Toplinu u prostor unio je drveni parket kao i police. Najzanimljiviji je kafe stolić napravljen od grede. Kuhinja je podjednako privlačna, u njoj dominiraju narandžasti elementi. Oosebno su zanimljiva vintage vrata u tirkiznoj boji. kao što vidite postoji magični spoj bijele boje kao osnove, modernog namještaja i živih boja kao akcentnih.

Sljedeći stan u podrumskim prostorijama karakteriše spoj keramičkih pločica, kamenih dekorativnih obloga i drveta. U uređenju ovog stana izabrane su neutralne boje koje daju prirodni i svijetao izgled. Dodatna tekstura ovom prostoru je dodana čupavim tepihom i mebl štofom namještaja. Obratite pažnju na otvorene police iznad sudopera.

Podrum uređen u neutralnim prirodnim tonovima

Podrum uređen u neutralnim prirodnim tonovima

Još jedna boja je odlična za kreiranje prijatne atmosfere u podrumskim prostorijama, siva. Siva ima miran i stabilan efekat na design enterijera postavljajuću scenu za igru stilova. Stan na slikama ispod je spoj klasičnog i modernog stila. Oplemenjen sa mnogo svjetla. Cijevi su skrivene suhom gradnom. Kuhinja je malena i u prijatnoj boji drveta. Dnevnu sobu krasi kamin i ulazna vrata sa staklima, koja su u stvari ogledala. Centralno mjesto ovog stana je kožna garnitura u smeđoj boji.

Kao što ste vidjeli za kreiranje udobnog, svijetlog i toplog doma u podrumu potrebno je samo nekoliko ideja. Ako živite u podrumskim prostorijama i već odavno planirate renoviranje nadamo se da će vam naši primjeri pomoći.

Tagged under

Leave a Reply