Kako napraviti elegantnu zabavu u vrtu

Ugošćavanje rođaka i prijatelja tokom ljeta je vrlo često. To mogu biti vjeridbe, rođendani, roštiljanja, kokteli ili večernje sjedeljke. Za dobro organizovanu zabavu koju će svi pamtiti dobro dekorisan sto i prostor je prioritet. Dobra startna tačka je izbor boja koje ćete koristiti prilikom dekorisanja vrta za zabavu. Sa jednom bojom nećete nikada pogriješiti a to je bijela. Bijela izgleda odlično u kombinaciji sa mnogim bojama a dekorisanje sa njom je vrlo jednostavno.

elegantan vrt1

Postavljen stol

Za početak će vam trebati stolnjak bijele boje a ako planirate svečani ručak u vrtu biće vam potreban i nadstolnjak, sa dezenom, kao i odgovarajuće platnene salvete. Bijeli porculan ukrašen sa pastelno zelenim zdjelama, elegantni pribor za jelo i svježe cvijeće sa bijelim cvjetovima učiniće vaš svečeni ručak nečim posebnim. Ako se radi o proslavi zaruka pripremite poklone za goste u vidu buketića poljskog cvijeća svezanih svilenim, bijelim vrpcama.

elegantan vrt2

Dekoracije neka budu prirodne i jednostavne

Međutim nije samo sto potrebno dekorisati već i prostor oko stola. Uglove vrta dekorišite sa papirnim bijelim loptama (pom pom) i balonima u bijeloj boji a na naslone klupa zakačite metalne kantice sa cvijećem, hortenzije su idelane. Da bi se vaši gosti osjećali komotno, napravite nekoliko mjesta gdje se mogu družiti. Zabava se ne treba završiti samo sa ručkom, pravljenjem više mjesta za sjedenje forsirate konverzaciju i socijalizaciju gostiju. Okrenite stolice jednu ka drugoj a naspram vrtne klupe postavite obične panjeve sa bijelim jastucima.

elegantan vrt3

Dekorišite i udaljene dijelove dvorišta

Za zabave ovog tipa posluženje je ključ uspjeha. Sto sa posluženjem postavite centralno tako da mu se može lako prići iz bilo kog dijela vrta i iz bilo koje cjeline za sjednje koju ste napravili. Ne zaboravite da piće mora biti dobro rashlađeno a meza zaštićena od insekata.

Ako planirate da vaša zabava traje do duboko u noć ne zaboravite na adekvatno osvjetljenje.Lanterne i fenjeri neka budu vrhunac vaše zabave. Postavite ih u krošnje drveća, grupišite na zemlji i postavite na stolove. Mirisne cvijeće neka osvježe toplu ljetnju noć, ali pazite da budu istog mirisa, po mogućnosti svježeg. Cilj je stvoriti magičnu atmosferu koje će se svi gosti sjećati. Stvaranje odgovarajuće atmosfere sa svjetlima i muzikom je od presudnog značaja za raspoloženje gostiju.

elegantan vrt4

Osvjetljenje će pomoći u stvaranju atmosfere

Ako ste u fazi planiranja ljetnje zabave u vašem vrtu nadamo se da će vam naši savjeti pomoći.

elegantan vrt5

Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Tagged under

Leave a Reply