Kako naći odgovarajući stan?

Kako se približava septembar sve više ljudi je u potrazi za novim stanom. Septembar je jedan od mjeseci kada najviše najmoprimaca potraži novi stan. Razlozi za selidbu mogu biti različiti a neki su: promjena mjesta stanovanja, potreba za stanom koji je bliže poslu ili  školi, potraga povoljnijim stanom, potreba za boljim stanom…

Nije lako naći dobar stan koji će ispuniti većinu vaših zahtjeva. A sasvim je sigurno da to nećete uspjeti ako odlučite samo sjediti kod kuće. Mnogo je stvari koje zanemarimo prilikom potrage za novim stanom a koje nam se prije ili kasnije obiju o glavu.

Jedna od njih je svakako i koliko brzo i kako se otklanjaju kvarovi koji su normalni prilikom korišćenja stana. Zamislite situaciju kada vam pregori bojler! Stanodavac nastoji da izbjegne svoju obavezu i vi se danima nervirate i ne možete da koristite toplu vodu. Zbog toga se odmah na početku raspitajte kako se stanodavac nosi sa popravkama, koliko brzo otklanja popravke i ko mu to radi, da biste i sami mogli da kontaktirate majstora.

Prilikom odlaska u razgledanje stanova uvijek se obucite kao da idete na intervju za posao, budite uredni i tačni. Važan je prvi utisak. Zašto bi sebi dozvolili da vas najmodavac smatra kao neozbiljnu osobu a pri tome da vam stan koji vam se izuzetno sviđa jednostavno isklizne iz ruku samo zbog vaše aljkavosti. Imajte na umu da i najmodavac bira osobe, koje će moći redovno da plaćaju rentu i koje će se sa pažnjom odnostiti prema njegovoj imovini.

Da biste na najbolji način pronašli svoj novi dom napravili smo za vas odgovarajući upitnik koji će vam pomoći u potrazi za stanom. Upitnik možete downloadovati ovdje.

Tagged under

Leave a Reply