Kako dekorisati vrt sa bijelim dodacima

Bijela boja je uobičajena prilikom dekorisanja enterijera ali je odlična i za dizajniranje vrta. Unesite svjetlost i svježinu u svoj vrt jednostavnim idejama. Nije važno u kojem stilu vam je vrt, sa bijelom bojom napravićete izvanredne rezultate u njegovom dekorisanju.

Upotrebom elemenata različitih oblika u vrt ćete unijeti osjećaj čistoće i duhovnosti. Bijeli elementi mogu biti od drveta, betona, željeza…

bijelo_u_vrtu_2Tradicionalna bijela ograda je odličan izbor za klasične vrtove. neka ova ograda bude pozadina za cvijeće jarkih boja.

bijelo_u_vrtu_3Umjesto klasične vrtne garniture u boji drveta upotrijebite bijelu vrtnu garnituru ili ofarbajte postojeću. Na stolice postavite raznobojne jastuke a iznad stola lampione u boji.

bijelo_u_vrtu_4Osvježite namještaj od vještačkog rattana presvlakama u bijeloj boji. Pored bijelih presvlaka za sjedišta dodajte i jastuke u boji.

bijelo_u_vrtu_5Kada vam dosadi trenutni izgled vrta, napravite ovakvu intimnu kabinu. Idealna je za odmor i druženje.

bijelo_u_vrtu_6Izgled vrta poboljšajte jednostavnom pergolom ili skelom na koju ćete skrenuti bijelu ružu penjačicu.

bijelo_u_vrtu_7Mali vrt uredite u minimalističkom stilu, stazu napravite od bijelih ploča ili postojeće prefarbajte u bijelo. Ovakav vrt ne zahtjeva mnogo održavanja.

bijelo_u_vrtu_8Pripremite svoj vrt za proljeće sadnjom lukovica bijelih tulipana, bijelih narcisa i drugog proljećnog cvijeća u bijeloj boji.

bijelo_u_vrtu_9Posadite Hydrangea ‘Tardiva’ i ‘Annabelle’ kako bi vam vrt bio u bijelom ruhu cijelu godinu.

Tagged under

Leave a Reply