Kako dekorisati enterijer sa visokim stropom? – Prvi dio

Dekorisanje enterijera sa visokim stropom uključuje veliku dozu kreativnosti, ali nije ništa komplikovanije i izazovnije od uređivanja prostorija regularne veličine. U ovom tekstu ćemo vam pružiti par tehnika i trikova kako bismo vam pomogli u tome. Pratite ove upute i ostatak posla prepustite vašoj mašti.

Pravilo trećine

Kao i kod fotografije i slikarstva, vizualno djeljenje zida na tri jednaka djela pri dekoraciji, garant je sklada , a definitivno i uspjeha. Probajte zamisliti da vaša soba ima tri nivoa, gledano odozdo prema gore. Prvi nivo, donji, ukrasite panelima, neka na drugom budu slike, a treći ostavite onakav kakav jeste. Ovo je samo nasumičan primjer kao na slici dole, sa ovom tehnikom mogućnosti su beskrajne. Cilj je da se stvore fokusna žarišta i umanji zastrašujući dojam visokog plafona.

pravilo trećine je garant sklada

Pravilo trećine je garant sklada

Osvjetljenje

Ne morate potrošiti mnogo novca na osvjetljenje da bi uvašem enterijeru stvorili poseban ugođaj, ali je svakako nešto čemu se treba posvetiti više pažnje i vremena. Lusteri su neizostavni u prostorijama sa visokim stropom. Oni će dnevnom boravku, kuhinji ili spavaćoj sobi dati eleganciju. Možete ih iskoristi i da vizuelno podjelite veće prostorije. Na primjer tri lustera će učiniti da foaje, trpezarija i kuhinja koji su spojeni u jednu prostorju izgledaju zasebnije.

lusteri su neizostavni

Lusteri su neizostavni

 

Tagged under

Leave a Reply