Kako dekorirati sa božićnom zvijezdom ili Euphorbia pulcherrima

Božićna zvijezda je sobna biljka koja tradicionalno ukrašava naš dom tijekom prosinca. Potječe iz Meksika pa je još zovu i meksički vatreni listovi. Mnogo je načina kako da dekorirate svoj dom ovim cvijetom.

Nakon kupovine, božićnu zvijezdu postavite na svijetlo mjesto ali bez direktne sunčeve svjetlosti. Ne podnosi niske temperature pa je držite na mjestu gdje je temperatura od 15-20ºC. Vrlo je osjetljiva na mraz pa kada je kupite, dok je nosite domu, prekrijte je nečim. Zalijeva se kada je površinski sloj zemlje suv. Ne podnosi suv zrak stoga u blizini nje postavite vlažnu prostirku ili mahovinu.

Postoji mnogo načina kako ćete dekorirati prostor božićnom zvijezdom. Mi ćemo vam pokazati dva jednostavna načina.

Božićni ukrasi sa božićnim zvijezdama

Božićni ukrasi sa božićnim zvijezdama

1 Biće vam potrebno sedam vinskih boca. Pozorno sa njih uklonite etikete. Postavite ih na poslužavnik. Potom, uzmite prutove i obmotajte boce sa njima. Da bi bili fiksirani, povežite ih žicom na nekoliko mjesta. U narednom koraku obmotajte snop pruća sa konopcem. Obmotajte više puta da bi dobili izgled kao sa slike. U boce ulijte vodu. Stabljiku božićne zvijezde očistite od lišća i stavite u boce. Ovaj ukras je rustičan i elegantan, idealan za blagdansku trpezu.

Božićna zvijezda posađena je u gumene čizme

Božićna zvijezda posađena je u gumene čizme

2 Za ovaj jednostavan božićni ukras potrebne su vam stare, gumene čizme. U njih naspite zemlju za cvijeće. Potom posadite božićnu zvijezdu, dobro je zalijte i stavite na svijetlo mjesto. Pogledajte naše prijedloge.

Tagged under

Leave a Reply