Jeftini trikovi za uređenje spavaće sobe

Želite da osvežite vasu spavaću sobu u proleće a da ne potrošite previse sredstava, pomoću nekoliko jednostavnih i jeftinih trikova pomoći ćemo vam da vaša spavaća soba zasja u punom sjaju. Boje ne samo zidova, su jedna od osnovnih stvari koje ća vam pomoći u ispunjenju tog cilja nežna krem ili zelena boja mladih biljki ili svetlo plava boja vedrog jutarnjeg neba, boja lavande. Prelepi dezeni materijala i dodataka uneće dah novog života u spavaću sobu. Predlog je da uklonite sve nepotrebne stvari, nameštaj razmestite da kreirate što više slobodnog prostora, što će sve zajedno pomoći u ostvarenju cilja, bez utrošene pare i kako je svaki prolećni dan topliji, otvorite prozore da unesete svež zrak. Svež vazduh opijen mirisom prirode poboljšava stvaranje atmosfere koju proleće svake godine donosi. U ovo doba godine sve je u zovu prirode da izađete napolje naručite jeftine zavese do poda ili kratke zavese, bitno je da je materijal lagan, paučinast, da dobijete osećaj da će vaše zavese svakog trena zaplesati na prolećnom povetarcu a sve tamne, teške draperije sklonite, poslužiće vam sledeće zime.

Vaš krevet u spavaćoj sobi zauzima centralno mesto i svaka promena na njemu dramatično menja izgled spavaće sobe, bilo to promena ili kupovina nove posteljine u proletnim tonovima. Ako ste zadovoljni i ne želite da menjate posteljinu uvek možete da kupite samo novi prekrivač za krevet odaberite neki sa bojama proleća koji neće odudarati od enterijera spavaće sobe. Još jedna u nizu ideja za vaš krevet je kupovina  jastuka za vrat, možete kupiti nove jastučnice različite od ostatka posteljine. Ako vaš krevet ima uzglavlje i kreativni ste možete sami da napravite potpuno novo unikatno uzglavlje. Takodje vaši zidovi se mogu lako uklopiti u proljećni dizajn koji ste osmislili za svoju spavaću sobu ofarbajte ih tako da pratite priču ostalih elemenata spavaće sobe. Vaše slike, postere,  uklonite i zamenite ih sa proljećnim motivima uslikajte svoje dvorište, parkove koje volite i  izradite slike većih dimenzija i postavite ih na zid, komodu, noćne ormariće , osvežite ramova postojećih slika, ofarbajte ih u belo. Uzmite i povoljne ramove čija vam se boja ne svidja i sami ih prefarbajte nećete zažaliti.

Nameštaj u spavaćoj sobi ne morate kupovati, dovoljno je da popravite olabavljena vrata, promenite ručice i ofarbate ih u drugu boju. Ako imate stari nameštaj od punog drveta, skinite postojeću farbu i ofarbajte ga bezbojnim lakom, dobićete novi komad nameštaja. Na vrata komode zalepite neku cvetnu tapetu, stavite na komodu ili noćni stolić belu vazu sa svežim cvećem i promenite abažure na lampama, možete napraviti i nove sa cvetnim dezenom. Koristite prelepa esencijalna ulja kako bi osvežili vazduh u spavaćoj sobi, npr miris  jorgovana, citrusnog voća, mente itd. Na kraju vam ostaje jedino da uzivate u vašoj novoj savršenoj spavaćoj sobi.

Tagged under

Leave a Reply