Jeftine ideje za uređenje vrta

Nekada je za novi izgled vrta potrebna samo dobra ideja. Novac nije uvijek presudan i sve što je skupo ne mora da znači da će se uklopiti u dizajn vašeg vrta. Zbog toga smo pripremili nekoliko jeftinih ideja za uređenje vrta s kojim ćete trenutno poboljšati njegov izgled.

jeftine ideje za uredjenje dvorista1

Cijene vrtnog namještaja mogu biti izuzetno visoke. Ali neke jednostavne komade možete i sami napraviti kao što je klupa. Možete je napraviti od palete ili od betonskih podova.

Saznajte kako napraviti vrtnu klupu od betonskih elemenata.

Saznajte kako napraviti klupu od palete.

jeftine ideje za uredjenje dvorista2

Viseći lampioni danju

Opuštanje u noćnom povjetarcu ispod krošnje drveta je nešto u čemu većina uživa. Međutim, doživljaj nije potpun bez adekvatne rasvjete. Mjesto gdje je vrtna garnitura osvijetlite sijalicama kojima se kuća ukražava za Novu godinu ili pak lanternama koje lako možete napraviti od staklenih tegli.

Saznajte kako napraviti lanterne od tegli.

jeftine ideje za uredjenje dvorista3

Mnoštvo je uradi sam projekata kojima možete ukrasiti svoje dvorište na jedinstven način. Umjesto klasičnih betonskih ploča možete napraviti betonske ploče sa oblikom lista. Ovakve betonske ploče lako se prave a prelijepo će izgledati u vrtovima seoskog, engleskog ili shabby chic stila.

Saznajte kako napraviti betonske ploče u obliku lista.

Saznajte kako napraviti betonske ploče sa reljefom.

jeftine ideje za uredjenje dvorista4

Jedan od najskupljih projekata u svakom vrtu je izrada stepenica. Ali ne mora tako da bude, posebno ako to sami odradite. Umjesto novih ploča i cigli upotrijebite polovne ili one koje ćete vi napraviti.

Saznajte kako napraviti stepenice.

Saznajet kako napraviti betonske ploče.

jeftine ideje za uredjenje dvorista5

Behaton ploče i beton su skupi materijali za dvorište posebno ako se radi o većim površinama. Međutim postoje i dosta jeftiniji materijali koji mogu poslužiti kao zamjena za beton. Jeda od njih je i šljunak. Riječni šljunak srednje krupnoće je idealan za vrtne staze i terase.

Saznajte koje su to zamjene za beton.

Mnogo je ideja kako urediti vrt na jeftin način. Neke zahtjevaju malo truda ali i duplo više zadovoljstva jer ste nešto stvorili svojim rukama.

Tagged under

Leave a Reply