Jeftine i chic ideje za dnevnu sobu

Možda najbolja stvar kod ljeta je kako se osjećamo, opušteno. Školska godina je gotova, djeca su napolju i igraju se, vrijeme je prelijepo bila noć ili dan. Život je ljeti tako jednostavan i veseo pa zašto ne i vaš stan.

Sljedeći put kada budite u kupovini nemojte se nervirati zbog velikih i skupih stvari, fokusirajte se na jednostavne i male stvari.

Zanimljive posude za sladoled i voćne salate

Veliki broj vas je proveo veliki dio ljeta u svom stanu, onda znate za potrebu da i vi i vaša djeca nešto grickate. Kupite zanimljive raznobojne posude. Izaberite dezen sa ribicama, cvjetovima koji će se uklopiti u čitav ljetni ambijent.

Vesele zavjese

Skinite stare i teške zavjese i zastore, zamijenite ih sa nekim veselim i laganim materijalom. Svijetle boje kao što su žuta i bijela su odličan izbor. Ako želite neki dezen na zavjesi izaberite velike cvjetove. Za nešto kreativniji pristup upotrijebite slojevite prozračne zavjese.

Neobični lusteri

Zamijenite luster u dnevnoj sobi, izaberite neki sa oblikom ptičijeg gnijezda. Neka materijal bude grub sa zavojima u vidu gnijezda. Ovo će u dnevnu sobu dodati moderan izgled.

Jastuci

Izaberite ljetne materijale pastelnih boja za nove jastuke ili jastučnice. Za prednju stranu možete koristiti neke ljetne dezene. Što više jastuka to bolje.

Ponjave i heklani tepisi

Skoro svaka bolje snabdjevena prodavnica tepiha imaće ove prostirke za pod u svojoj ponudi. Ponjave i heklani tepisi su prirodnog izgleda i živopisnih boja. Crvena, narandžasta i zelena boja su idealne za ljetnu sezonu. Najbolji tepisi su akrilni koji ne blijede.

Na kraju dana vaša dnevna soba pulsiraće životom ali jednostavna. Igrajte se ovim dodacima. Međutim ne pretjerujte.

Tagged under

Leave a Reply