Jednosoban stan u skandinavskom stilu

Crveni detalji iskombinaovani sa sobnim biljkama, koji preovladavaju u ovom stanu od 49m², kreiraju svečanu kombinaciju boja kreirajući elegnatan i zabavan enterijer. Ovaj sta ne bi bio isti bez sobnih biljaka koje zauzimaju svako pogodno mjesto, pa čak i u kupaonici.

Kuhinja je predivna. Za zidove su upotrijebljeni paneli u tamno sivoj boji. Keramičke pločice su složene u vidu cigli i bijele su boje. Kuhinja nije velika ali su dizajneri u nju uspjeli smjestiti malu blagovaonicu, stol sa četiri stolice. Nasuprot njima su kuhinjski elementi, do plafona. Da bi vizuelno povećali prostor dizajneri su upotrijebili zastakljene viseće kuhinjske elemente i otvorene police. Iznad radnih površina postavljena je rasvjeta. U kuhinji je centralni element crveni, visoki frižider u retro stilu.

Dnevna soba je kombinacija skandinavskog i industrijskog stila. Sivo bijelu kombinaciju u dnevnom boravku dizajneri su osvježili različitim teksturama i namještajem od drveta. Soba je svedena i jednostavna u sivo-bijeloj kombinaciji. U njoj su upotrijebljeni jednoobrazni kancelarijski ormani za biblioteku i media uređaje.

U spavaćoj sobi preovladava boja drveta koja joj daje udobnost i toplinu. Veliki drveni plakar, drvene police kao zamjena za noćne stoliće i drveni ramovi za slike.

Kao što ste vidjeli bez mnogo sredstava moguće je napraviti elegantan, udoban i topao dom kao što je ovaj jednosoban stan.

Tagged under

Leave a Reply