Izgledajte savršeno na svakoj fotografiji sa ovih 6 trikova

Vrijeme praznika je doba kada se češće fotografišemo sami ili sa prijateljima i porodicom. Fotografije su divan način da se podsjetite prošlih vremena i dragih ljudi. Vjerovatno je to razlog zašto svi žele da izgledaju savršeno na svakoj fotografiji. Vjerujemo da svako može da izgleda dobro na fotografiji i za to je potrebno znati samo nekoliko jednostavnih pravila i naravno, naučiti ih.

U nastavku pogledajte šest primjera. Sa lijeve strane ćete vidjeti pogrešan a sa desne ispravan pristup.

S pozicija

Tijelom zauzmite poziciju koja je liči na slovo S. Ova poza je relaksirana i pomoći će vam da nestane onaj „vojnički“ stav. Obratite pažnju na položaj ramena. Uvijek je bolje samo palce staviti u džepove nego cijelu ruku.

izgledajte savrseno1

S pozicija

Dodajte treću dimenziju

Izbjegavajte položaj u kome su ramena linearna. I u čučećem položaju možete izgledati graciozno. Ruke položite na nogu koja je bliže kameri. Malo spustite glavu i pogledajte prema gore.

izgledajte savrseno2

Dodajte treću dimenziju

Ruke su važne

Nekada imamo potrebu da izgledamo zamišljeno a onda su ruke često na našem licu. Izbjegavajte položaj u kome su dlanovi okrenuti ka kameri. Umjesto toga neka prate liniju lica.

izgledajte savrseno3

Ruke su važne

Spustite ramena

Rame koje je bliže kameri malo spustite. Tada će vam vrat doći do izražaja, postaće duži a cijela slika će izgledati manje ukočeno. Ako se odlučite da prekrstite ruke neka se šake uvijek vide, ne skrivajte ih.

izgledajte savrseno4

Spustite ramena

Savijte koljena

Ako želite da se fotografišete sa strane, bočno, ne zaboravite da zauzmete pozu koja liči na slovo S. Koljeno bliže objektivu savijte dok ono udaljenije držite ispravljenim. Takođe, spustite rame noge kojoj ste savili koljeno.

izgledajte savrseno5

Savijte koljena

Pognite malo glavu

Ne zurite u objektiv! Ovo je najčešća greška. Tijelo iskrenite malo u stranu. Glavu malo spustite i nakrenite. A potom podignite oči u smjeru kamere. Izgledaće kao da kameru gledate odozdo.

izgledajte savrseno6

Pognite malo glavu

Tajna svakog uspjeha je vježba, stoga stanite pred ogledalo i vježbajte svoje poze kako bi na svakoj fotografiji izgledali savršeno.

Slike:brightside.me

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply