Ideje za uređenje dvorišta elementima od drveta

Svakodnevno prolazimo pored drvenih ograda, sojenica, pergola, klupa, kutija za cvijeće,… koje su napravljene od drveta. Uređenje dvorišta drvenim elementima nije skupo a ljepota drveta učiniće da dvorište dobije topao i ugodan izgled. Iako preovlađuje mišljenje da je drvo materijal koji kratko traje to nije istina sve dok je tretirano prozvodima koji će ga očuvati dugim nizom godina.

VRTNA KLUPA

klupa

Klupa u dvoričtu

Vrtna klupa od drveta je uobičajen komad vrtnog namještaja. Smještena ispod krošnje drveta, ispod sojenice, pored jezerceta,… pružiće sate uživanja. Mnogo je načina kako se vrtna klupa može napraviti. Može biti samo od drveta a može i u kombinaciji materijala.

Saznajte kako napraviti drvenu klup.

Saznajte kako napraviti vrtnu klupu.

UZDIGNUTE GREDICE

gredice

Uzdignuta vrtna gredica

Sa drvetom se mogu napraviti uzdignute vrtne gredice za cvijeće, povrće, začinsko bilje,… One mogu biti prelijepa dekoracija svakom vrtu. Za izradu uzdignutih gredica potrebno je nekliko dasaka, kvalitetna zemlja i mnogo ljubavi i truda.

Saznajte kako napraviti uzdignute gredice od dasaka.

VRTNI STO

dvorisni sto

Dvorišni sto

Pored klupe drugi bitan element vrtnog namještaja je sto. Bio moderan ili rustičan bitno je da svojom veličinom i izgledom odgovara vašim potrebama. Možete ga kupiti ili samo napraviti.

Saznajte kako napraviti vrtni sto.

Saznajte kako napraviti stolicu za vrtnu garnituru.

DRVENE SAKSIJE

drvene saksije

Drvene saksije različitih veličina i oblika

Idealna dekoracija za dvorište ili terasu je drvena saksija koja može poslužiti da se u nju direktno posadi cvijeće ili da se u nju stavi cvijeće u saksiji. Da bi ovakvu saksiju lakše pomjerali na nju montirajte točkove.

Saznajte kako napraviti drvenu saksiju.

Saznajte kako napraviti stepenastu drvenu saksiju za cvijeće.

PERGOLA

pergola 1

Pergola

Pergola je izuzetan dekorativni element svakog vrta. Pergola, bez obzira, koliko velika učiniće vaše dvorište luksuznijim a vama će pružiti sate uživanja ispod nje. Prikladno osvjetljena omogućiće druženje do kasno u noć.

Saznajte kako napraviti pergolu.

Kao što vidite, za uređenje dvorišta je dovoljno ovih pet elemenata koji se mogu kupiti, ili ako ste vični alatu, možete ih i sami napraviti.

Tagged under

Leave a Reply