Garderober za ljude sa stilom

Garderober će od svake prosječne spavaće sobe napraviti luksuznu. Zamislite da imate uredno i jednostavno poslagane cipele, odjeću i aksesoar, sve nadohvat ruke u prijatnom ambijentu. Tajna dobrog garderobera je u funkcionalnosti. Danas i nije toliko teško dizajnirati i napraviti svoj garderober iz snova.

Moderan garderober

Moderan garderober

Prvi korak kod osmišljavanja garderobera je da izmjerite dimenzije sobe i da to prenesete na papir ili neki online alat za uređenje enterijera. U zavisnosti kolika vam je spavaća soba odlučite koliki će vam garderober biti. Jedan od standarda je da ne bi trebao biti plići od 60cm.
U garderober možete postaviti police, ladice ili prečke za vješalice ali u većini slučajeva postavljaju se sva tri elementa. U zavisnosti sa koliko novca raspolažete vrata garderobera mogu biti od drveta, kompozitnih materijala, metala ili stakla. Staklo će vašem garderoberu dati luksuznu notu a vašu spavaću sobu učiniti modernom i chic. Imajte na umu neke standarde. Jedna od prečki bi trebala biti na visini od 150cm, za odjeću koja je nešto duža. Druga bi trebala biti na visini od 105cm, za kraću odjeću kao što su košulje, sakoi itd. Police ne bi trebale biti pliće od 30cm. Pored ovoga planirajte zatvoreni dio gdje ćete smjestiti ladice. Dizajneri preporučuju da 75% korisnog prostora bude rezervisano za prečke na kojima ćete kačiti vješalice sa odjećom a 25% korisnog prostora rezervišite za police i ladice.

LED rasvjeta u garderoberu

LED rasvjeta u garderoberu

Dobar garderober dozvoljava lak pristup svemu što je u njemu. Najčešće je u L ili U obliku. U trendu su garderoberi koji su jednostavni i napravljeni od prirodnih materijala. Staklena vrata garderobera vizuelno će povećati veličinu garderobera a takođe će omogućiti nesmetan prostup prirodnoj svjetlosti. Za moderan garderober pored staklenih vrata kupite komode na točkićima, male stolove i tabure koji se lako mogu pomjerati, pod ne prekrivajte tepihom. Sem što će ovakav garderober biti moderan on će se lako i čistiti. Pod pretpostavkom da nemate prostora za veliki garderober, izaberite neutralne ili pastelne boje za njegove zidove. Da biste postigli luksuzan izgled na plafon postavite veliki stakleni luster, stolice ili taburee presvučene plišem ili kožom i nekoliko predmeta boje srebra ili zlata. Ne zaboravite u garderober postaviti bar dva ogledala. Ne samo da će vam poslužiti za ogledanje već će garderober učiniti i većim. Imajte na umu da će LED rasvjeta i fluorescentna rasvjeta garderober učiniti svjetlijim i prijatnijim. Halogene lampe nisu preporučljive pošto zrače mnogo toplote, isto važi i za tradicionalnu rasvjetu.

Kako bismo vam pomogli oko izbora stila garderobera pripremili smo nekoliko prijedloga.

Tagged under

Leave a Reply