Fenomenalne ideje za tapete u trpezariji

Trpezarija je idelano mjesto ako želite da eksperimetnišete sa tapetama, posebno ako vam se trpezarija nalazi u zasebnoj prostoriji ili ako je arhitektonski odvojena od kuhinje. Tapete će vam pomoći da kreirate ambijent i atmosferu. Odvojena prostorija u kojoj je smještena trpezarija omogućava da budete hrabi kod izbora dezena tapeta. Više se ne morate fokusirati na slične bojei dezene već možete pokušati nešto jedinstveno i unikatno. Mnogo je dezena koje možete probati, od damaska, do pruga koje će pomoći da stvorite elegantnu trpezariju, dok ćecvjetni i geometrijski dezeni pomoći kod stvaranja modernog ambijenta.

Klasična trpezarija

Ako izaberete tapete tamne dominantne boje to koordinirajte sa kontrastnom bojom plafona i stolarije, ali i posuđem. Svakako ne želite da dominantna boja sa pozadine tapete bude jedina koja se primjeti pa joj je potrebno pružiti ravnotežu. Takođe, nije poželjno da samo tapeta bude komplikovanog dizajna, potrudite se da nađete navlake za stolice ili zastore sličnog uzorka. Klasične enterijere sa stiskim namještajem bogate boje drveta dekorišite sa toile de jouy tapetama.

Otvoreni plan

U drugu ruku trpezarije koje zajedno sa kuhinjom i dnevnim boravkom čine otvoreni plan, što je kod nas mnogo češće, malo je teže dizajnirati sa tapetama. U ovom slučaju isuviše uzoraka i motiva može izazvati kontraefekat pa da dobijete haotičan i neskladan prostor. Najbolji način da upotrijebite tepate utrpezariji je da izaberete uzorke sa bojama koje su već prisutne u druga dva prostora. Tapete uvijek lijepite na zid koji je najbliži trpezarijskom stolu. U malim stanovima razmislite o izboru tapete u monohromatskim bojama a zatim upotrijebite dekoracije u nekoj boji, npr. zelenoj ili crvenoj.

Tapete u trpezariji su odličan način da ovaj, vrlo često zanemareni prostor, oživite i učinite ga interesantnim. Na kraju pogledajte nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Tagged under

Leave a Reply