Enterijeri inspirisani serijom “Igra prijestolja”

Milioni širom svijeta sa nestrpljenjem iščekuju četvrtu sezonu mega popularne HBO serije “Igra prijestolja”. Dovoljan je podatak da svaku epizodu u SAD gleda preko 13 miliona gledalaca a još 9 miliona je skine sa torenta dan poslije. I mi smo veliki fanovi ove fantazijske serije.

Interesovalo nas je kako bi izgledali enterijeri inspirisani serijom “Game Of Thrones”. Seriju krasi bogata scenografija koja se mijenja od mjesta do mjesta. Tako u Zimovrelu sjedištu porodice Stark, možemo vidjeti rustični stil. U Kraljevoj Luci mjestu vladavine Lanistera primjetno je prefinjenije uređenje sa elementima antike, klasike i baroka i dominacija crvene boje. Kod Targerijana mogli smo primjetiti bogatstvo lepršavih i laganih materijala u vidu zavjesa, jastuka, prekrivača… Većina vladajućih kuća je patrijarhalnog karaktera dok to nije slučaj sa kućom Tirela kod kojih žene vuku glavne konce a i njihova boja je ružičasta, nježna ali jaka. Kod Tirela srećemo i mnogo različitih cvjetnih motiva na namještaju, tkaninama, ogradama…

Pogledajte neke od ideja kako urediti stan u stilu “Igre prijestolja” možda vam bude insiracija za sljedeće preuređenje vašeg doma.

ZIMA DOLAZI!

Tagged under

Leave a Reply