Dodajte rustični šarm vašoj kuhinji dekorativnim kamenim oblogama

Zid obložen dekorativnim ciglama ili dekorativnim kamenom je vrlo lijep način da date vašoj kuhinji rustični šarm. Ova igra boja i tekstura vašu kuhinju će učiniti zanimljivijom, toplijom i prirodnijom.

Neke prostorije su jednostavne savršene za upotrebu dekorativnog kamena ili dekorativnih cigli. Kuhinja je funkcionalno najznačajnija prostorija a vrlo često je mjesto druženja sa porodicom i prijateljima. Dekorativne kamene pločice će taj prostor učiniti još više prijatnim. A kada dodate vintage ili rustični namještaj slika će biti potpuna. Najbolji način uključivanja dekorativnog kamena u stil kuhinje je akcentiranjem jednog zida.Dekorativne kamene obloge Da bi učinak bio potpun izaberite zid koji ima najmanje namještaja. Uvijek možete na zid postaviti police i tako ga na jednostavan i stilski prihvatljiv način iskoristiti.Dekorativne kamene obloge Dekorativni kamen će u tom slučaju biti predivna pozadina. Na još jedan način možete uključiti dekorativni kamen u dizajn kuhinje. Obložite šank ili stub, na taj način ćete istaći taj objekat i skrenuti pažnju na najzanimljiviji dio kuhinje. Sve dodatno dekorišite sa slikama, starim posuđem, uspomenama sa putovanja ili jednostavo urađenim ukrasima za zid.

Ako pak želite da jako istaknete rustičan i tradicionalan izgled kuhinje nemoje se ograničiti

samo na jedan zid, šank ili stub, obložite sve zidove kuhinje. Ako se odlučite za postavljanje dekorativnog kamena i na plafon kombinujte ga sa drvenim gredama da bi dobili pravi rustični, seoski izgled. Dekorativne kamene obloge nisu samo rezervisane za rustični i klasični stil, dekorativni kamen se  može koristiti i u moderno dekorisanim kuhinjama u kombinaciji sa metalom i drvetom.Dekorativne kamene obloge Kombinacija ovih materijala će dati kuhinji industrijski izgled. Ne zaboravite na adekvatnu rasvjetu.

Što se tiče veličine kamenih dijelova u dekorativnim kamenim oblogama izaberite one koji najbolje odgovaraju temi kuhinje. Za moderne kuhinje, kamene obloge sa sitnijim kamenim dijelovima ujednačenih dimenzija će odlično pristajati. U rustičnim, možete izabrati kamene obloge sa većim kamenjem, npr. toskanski stil.Dekorativne kamene obloge Koje god izaberete ićet zadovoljni kako izgledom tako i toplinom koji dekorativni kamen daje kuhinji.

Tagged under

Leave a Reply