Dečija prva soba

Kada planirate prvu sobu za svoje dijete potrebno je razmišljati unaprijed i imati u vidu činjenicu da će se on ili ona jako brzo mijenjati  i povećavati svoje prohtjeve. 

Najbolje je ne zanositi se idejom da od dječije sobe pravite jaslice ili obdanište, jer će i prije nego što to shvatite vaše dijete prerasti tematske ”Mickey Mouse”  tapete i zavjese, a promjene koje morate napraviti mogu biti jako skupe.

KAKO TO URADITI

djecijasoba

Ne pravite od dječije sobe obdanište odnosno jaslice.

Ako krećete od nule, prva, a ujedno i najskuplja stavka koju trebate razmatrati je namještaj, krevetac/krevet, ormar i komoda sa fiokama.

Ormar i komoda mogu služiti najmanje do ranih tinejdžerskih, a krevetac odnosno krevet dok dijete ne napuni četiri godine. Ovaj namještaj odaberite u neutralnim nijansama i klasičnom stilu, kako bi se slagao sa što većim brojem šema boja.

Isto pravilo vrijedi i za zavjese. Izaberite kvalitetan tepih. Svijetla boja je uredu ukoliko vodite računa o prosipanju i ukoliko postavite prostirku za zaštitu i dekoraciju.

Najbolje je ne zanositi se idejom da od dječije sobe pravite jaslice ili obdanište, jer će i prije nego što to shvatite vaše dijete prerasti tematske ”Mickey Mouse” tapete i zavjese, a promjene koje morate napraviti mogu biti jako skupe.

Boja je relativno jeftina i možete je koristiti da zadovoljite svoju kreativnosti, dok slike i igračke čine ovu prostoriju živopisnijom i zabavnijom.

Tagged under

Leave a Reply