DIRLJIVO: Prvi susret posvojitelja sa djetetom

Kada su David i Sarah krenuli u Floridu da upoznaju svoje prvo posvojeno dijete, a već imaju dva biološka sina, sa sobom su poveli prijatelje i fotografkinju Kristen Prosser kako bi sa njima podijelili i dokumentovali svoju sreću. David i Sarah su se odlučili na posvojenje djeteta kada su saznali da neće moći više da imaju djece.

posvojenje deteta1

Prije polaska izjavili su:“ Znali smo da naša porodica još nije kompletna. Oduvijek smo željeli bar troje djece. U srcu smo znali da nije još sve gotovo. Odjednom, upalila se iskra u srcu, i znali smo da želimo da usvojimo dijete“.

I Kristen Prosser, koja se bavi fotografijom, odavno je imala želju da ovjekovječi jedan ovakav dirljiv događaj, i sad joj se pružila prilika. Na svom Facebook nalogu je napisala:“ Ove sedmice, bila sam dio jednog izvanrednog događaja sa mojim prijateljima. Saznali smo za bebu u utorak popodne. Rano ujutro u srijedu već smo letjeli za Floridu. U srijedu popodne beba je bila pravno njihovo dijete i u naručju nove mame i tate. Ovo je bio jedna od najznačajajnijih događaja u mom životu, osjećam se privilegovanom da sam bila dio ovoga predivnog čina. Kakav predivan primjer bezuslovne ljubavi.“

posvojenje deteta2

Nakon toga, svi su se vratili nazad u Minesotu a porodica od četvoro postala je porodica sa pet članova. Sinovi, Zakary i Levi, upoznali su svoju novu seku Tilly Pearl.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply