Dekorisanje doma proljećnim cvijećem

Dekorisanje svježim cvijećem je jednostavan i jeftin način da domu date proljećni izgled. Proljećni buketi će unijeti svježinu i originalnost u enterijer. Dekorisanje svježim cvijećem nije rezervisano samo za dnevni boravak i trpezariju, ono će odlično izgledati i u kuhinji, hodniku, spavaćoj sobi, kupaonici… 

proljecne_dekoracije_7Izbor vaze takođe igra važnu ulogu kod stvaranja slike buđenja proljeća. Vaza mora da odgovara cvjeću veličinom, oblikom i bojom. Iako u vaze možete da stavite cvijeće koje se može kupiti u cvjećarama, kao što su tulipani, zumbuli i narcisi, još ljepše će izgledati proljećno poljsko cvijeće:visibabe, tratinčice, divlji zumbuli i sl. Malo je vjerovatno da će ruže, gerberi ili ljiljani stvoriti proljećni ugođaj kao cvijeće koje imamo samo u proljeće.

Da biste napravili proljećni aranžman nije potrebno da budete cvjećar. Štoviše, ovo cvijeće i zahtjeva neformalnost, slobodu i lepršavost. Prilikom  izbora vaze kreativnost je od presudnog značaja, jedino na šta bi trebali da obratite pažnju je veličina vaze. Ona ne bi trebala da bude mnogo veća od cvijeća. Visibabe u velikim, visokim vazama ne izgledaju baš najbolje a tulipani u niskim vazama izgledaju kao da tu ne pripadaju. U nastavku pogledajte nekoliko ideja kako dekorisati prostor proljećnim cvijećem.

Tagged under

Leave a Reply