Dekorativne cigle u kupaonici

Dekorativne zidne obloge u vidu stare cigle mogu vašoj kupaonici dati prelijepi rustični izgled. Međutim, postavljanje zida dekorativnim ciglama u kupaonici može biti izazov. Postoji nekoliko načina gdje i kako postaviti dekorativnu ciglu u kupaonici a na vama je da izaberete onaj koji će najbolje pristajati vašoj kupaonici.

Dekorativne cigle postavite na zid gdje želite nešto da naglasite. Na primjer, imate lijepu kadu i želite da je učinite uočljivom, stavite je ispred zida na koji ste postavili dekorativne cigle. Na takav zid možete postaviti zanimljiv umivanik ili prelijepo zidno ogledalo. Ako ne želite da se taj zid kvasi na njega možete postaviti drvene police, od grubo tesanog drveta, na koje možete izložiti parfeme, kreme i sl. ili na njega možete postaviti zanimljivu zidnu, ili zidne lampe.

Kupaonica dekorisana zidom od dekorativne cigle će biti prelijepa u vintage stilu. Svoj zid uparite sa prelijepim antikvarnim sanitarijama, predmetima i namještajem. Samostojeća kada će prelijepo pristajati kupaonici u vintage stilu. Kombinujte je sa drvenim kupaoničkim ormarićom i porcelanskim lavaboom. Kako bi sve izgledalo usklađeno, drvo obojite tako da ima izgled prošlih vremena. Takvu kupaonicu ukrasite izloženim starim koricama magazina o ljepoti, vintage dekorativnim posudama za sapun, losion, gel i sl. Nezaobilazna je upotreba ljestvi na koje možete staviti ručnike.

Ako više volite moderno, ne morate se odreći dekorativne cigle u svome kupatilu, potrebno je samo malo da modernizujete izgled. Kupaonicu uredite monohromatskim bojama, samo bijela siva i crna. Tuš ili kada neka budu jednostavnih i svedenih linija. Upotrijebite moderne materijale kao što su stainless steel i beton. Zid od dekorativne cigle može biti u boji koju ste izabrali za modernu kupaonicu ili ga možete ostaviti u izvornoj boji kao akcentni.

Ako imate malu kupaonicu, zid od dekorativne cigle može da bude prejak i da uništi izgled koji nastojite stvoriti. Međutim, i za to postoji rješenje, zid obojite u bijelu boju ili boju slonove kosti. Prije bojenja potrebno je da cigle pređete čeličnom četkom i pastom napravljenom od tečnog sapuna, soli i vode. Nakon toga zid isperite i pustite da se osuši. Na zid potom nanesite polivinil acetat kao temeljnu boju koji će zaštititi ciglu. I tek potom zid obojite fasadnom bojom.

Dekorativna cigla upotrijebljena na pravi način unijeće dašak prirode i prošlosti u vaše kupatilo ali može da svojim izgledom oplemeni modernu kupaonicu. Imajte na umu da je ciglu dobro zaštiti ukoliko se kvasi. Pogledajte neke od ideja kako bi dobili inspiraciju.

Tagged under

Leave a Reply