Country spavaće sobe

Country stil je prirodan i udoban, sa jednostavnim i prijatnim doživljajem prostorije koji se postiže toplim bojama, mešanim teksturama i može se prilagoditi svim ukusima, odgovara i ženskom i muškom senzibilitetu. Spavaća soba u country stilu obiluje toplim bojama, grubo tesanim drvetom i antiknom završnom obradom i  boje koje se ne uklapaju u country stil su hladne sive, mnogo crne, metalik. Koriste se boje kao što su krem, bela, svetlo smeđa, puter žuta, sve nijanse plave, crvena, za zidove možete koristiti i tapete sa uzorkom sitnog cveća, vina, starog drveta, pa čak i karirane uzorke. Zavese u spavaćoj sobi u Country stilu trebaju biti lagane obične bele zavese, netreba da budu suviše široke. Pod treba da bude drveni to je obavezan deo country stila prekriven vunenim tepihom. Za country stil je karakterističan nameštaj koji sa svojom grubom obradom treba izgledati kao da je dugo korišćen ali i pažljivog održavan.

Nemojte koristit hromiran nameštaj, nepravilne i neprirodne oblike, stakleni nameštaj. Koristite drvo, to ovom stilu daje toplinu i udobnost. Kolonijalni, rustični i tradicionalni stil blisko se prepliću sa country stilom. Smeđa boja je najčešća kod izbora nameštaja. Takođe, možete koristiti nameštaj od pruća bilo u prirodnoj boji ili obojen. Stara komoda, komoda sa starim ogledalom na vrhu, neke stare pohabane stolice – sve se to odlično uklapa u country stil. Ormari od punog drveta su idealni za skrivanje televizora i druge tehničke opreme, naravno koristite ih i za odeću, obuću i sl. Stari kovčeg sa sedištem na gornjoj strani na dnu vašeg kreveta neka vam posluži za čarape. I na kraju da bi upotpunili izgled svoje country sobe nabavite stolicu za ljuljanje. Ne zaboravite da sav nameštaj bude vintage, rustičan, antikan, napravljen od prirodnih materijala, grubo obrađen sa cvetnim ili nekim drugim dezenom.

Krevet je najveći komad nameštaja i kao u većini spavaćih soba zauzima centralno mesto on mora biti prvenstveno udoban. U Country stilu podrazumeva se korisćenje masivnog kreveta, vunena deka tradicionalnog dezena smotana u predelu nogu, mnogo jastuka različitih dezena. Jednostavni ram za ogledalo, svećnjak sa uskim belim svećama drvene police, umetničke slike koje prate temu. Country stil je vrlo jednostavan za uređenje, iznenadićete se koliko stvari možete sami napraviti i lepše je buditi u spavaćoj sobi koja odiše udobnošću i toplinom.

Tagged under

Leave a Reply