Brza prodaja kuće u 3 koraka

Brza prodaja kuće nije laka i zahtjeva određeno znanje. Najveći broj prodavaca nekretnina kod nas u prodaju kreće nepripremljen, bez vizije kako izgleda prodaja, bez znanja marketinga i bez pripreme same kuće. Rezultat svega ovoga je prodaja koja traje i nekoliko godina, uludo utrošeni novac za plaćene oglase i bačen novac u popravke koje nakon nekoliko mjeseci se i ne vide. Na pitanje „kako kuću brzo prodati?“ možda nađete odgovor u ove tri strategije.

Teorija niže cijene

Teorija niže cijene je da u prodaju krećete sa cijenom koja je niža od konkurencije. Da, ako niste znali, imate konkurenciju! Niža cijena znači da je cijena vaše kuće niža u odnosu na cijene kuća u vašem okruženju. Ne možete znati tačnu vrijednost kuće na tržištu ali možete znati raspon cijena. Ako cijenu svoje kuće postavite na donju crtu ili ispod crte raspona cijena potukli ste konkurenciju bar što se tiče cijene. U praksi to znači da ćete dobiti najvjerovatnije nekoliko ponuda i takmičenje među ponuđačima dići će cijenu kuće pa će se naći u zacrtanom rasponu.

Priprema i marketnig

Priprema kuće za brzu prodaju je osnova uspješne prodaje. U pripremu kuće i okućnice treba uložiti izvjesno vrijeme i novac. Saznajte kako se priprema kuća za brzu prodaju unašem vodiču koji ima četiri dijela:

Prvi dio

Drugi dio

Treći dio

Četvrti dio

Druga bitna stvar je marketing. Davanje novca za plaćene oglase a ne znati kako napisati oglas i pravilno uslikati kuću je kao da bacate novac u bunar. Naučiti kako se piše oglas i kako se slika kuća kako biste izvukli najbolje iz plaćenih oglasa.

Teorija istine

Koliko se istina isplati? Zamislite situaciju, našli ste kupca koji je spreman platiti traženu cijenu ali ste mu prešutali da imate probelma sa elektro instalacijama.U trenutku inspekcije dešava se varničenje iz utičnice. Za posljedicu kupac odustaje a vi ste zbog 100-ak eura izgubili 60 000 ili više! Da biste ovo spriječili budite direktni sa kupcem. Ako postoji neki nedostatak pokušajte ga popraviti a ako nemate vremena ili novca budite iskreni.

Prodaja kuće je veliki korak i zadatak. Utrošite vrijeme u istraživanje tržišta i planiranje prodaje. Sve ove strategije, ako se pravilno primjene, prodaće vašu kuću mnogo brže nego ste se nadali.

Tagged under

Leave a Reply