Božićni dekor ušuškane seoske kuće

Crvena boja je tradicionalno simbol Božića i vrlo često se upotrebljava prilikom dekorisanja. Međutim, sljedeća nijansa crvene i nije toliko česta a nevjerovatno je topla i elegantna. Riječ je o crvenoj boji koja je mješavina koraljne crvene i boje breskve. Najbolje će funkcionisati sa sivom i bež bojom. Ako ste u potrazi za bojom koja će zamijeniti zlatne i srebrene dekoracije onda ne morate dalje tražiti. Takođe, ova nijansa crvene odlično će se slagati sa namještajem od drveta i detaljima boje bakra.

Božićni dekor ove seoske kuće je sveden, jedostavan ali elegantan i učinkovit. Ako pogledate slike vidjećete da je božićni dekor crvene boje nježan i da stvara opuštenu i udobnu atmosferu.

Ako se odlučite za uređenje svoga doma na sličan način dve boje su osnovne: siva i  bež. Ove dvije neutralne boje stvoriće ram oko koga ćete moći dekorisati. Drveni namještaj je od grubo obrađenog drveta, dok je tapecirani namještaj predimenzioniran, neutralnih nijansi ali izuzetnoudoban. Kao što možete primjetiti bitnu ulogu igraju dekoracije od željeza: ograda kamina, peć, kanta za mlijeko koja služi za odlaganje kišobrana, metalno posuđe, metalne stolne lampe itd. Svi ovi detalji daju prijeko potrebnu teksturu jednom ovakvom dizajnu.

Tagged under

Leave a Reply