Bor ili jelka kao iz magazina, praznični vodič treći dio

Kakav bi to božićni bor bio bez božićnih kuglica, šišarki, pahulja… Da li ćete posegnuti za uradi sam nakitom ili ćete posjetiti trgovinu i kupiti nakit, i nije toliko bitno. Bitno je da uživate sa prijateljima i porodicom.

Predimenzionirani ukrasi

Predimenzionirani ukrasi

Da bi vam bor izgledao kao oni iz magazina poštujte nekoliko pravila. Imajte tri veličine ukrasa. Ravnomjerno ih rasporedite. Najmanje i srednje postavite i u dubinu bora, bliže stablu, kako bi dobili dubinu.

Većina dekoratera se služi jednim trikom. Prilikom dekorisanja bora koriste predimenzionirane ukrase, zvijezde i kuglice. Iako su ovi ukrasi značajno skuplji njih ne treba puno. Za bor srednje veličine biće vam potrebno desetak. Efekat će biti zadivljujući.

Uvijek imajte temu. Zima, zeleno polje sa leptirićima, crveno karirano… Za bor kao iz magazina držite se teme i kombinacije boja. Nije dobro upotrijebiti više od tri boje. Bor će zabljesnuti specijalnim sjajem ako u blizini svjećica postavite sjajne ukrase, kristale ili ogledalca.

Nemojte misliti da vam je za dekorisanje bora kao iz časopisa potrebno mnogo novca. Ukrase možete i sami napraviti. Sakupite šišarke i kupite srebreni, zaltni, crveni ili plavi sprej i sjaj. Pored ovoga, možete ofarbati i lišće, jabuke, suho cvijeće… Uz koju svilenu vrpcu, vašem božićnom boru će se svi diviti.

Dizajneri koriste one boje, prilikom dekorisanja bora, koji se već nalaze u prostoru gdje će drvo biti postavljeno. Ponovite boje i nijanse vaše sobe pomoću traka, zvijezda, kugli, papirnih dekoracija… Ako se odlučite za jednobojno drvo upotrijebite ukrase i nakit različitih veličina. Igrajte se sa veličinom i teksturama.

Na kraju vam samo ostaje da prateći naše savjete iz prvog i drugog dijela kao i ovog, trećeg dijela prazničnog vodiča okitite svoje božićno drvo iz snova.

Tagged under

Leave a Reply