Bojom promjenite izgled dnevnog boravka

Da li se i vama dešava da se jedno jutro probudite puni elana da promijenite izgled dnevnog boravka? Puni ste ideja, želje i volje, a onda kao da udarite u zid. Sve što ste željeli zahtjeva velike količine novca. Ali imamo rješenje za vas koje ne koštaa mnogo a bitno će uticati na izgled dnevnog boravka.

dnevni boravak boja1

U prostoriji u kojoj dominirastari namještaj jedini način da se promjeni izgled dnevnog boravka je pomoću boje. Počnite sa dvije nijanse boje, jednom tamnijom i jednom svjetlijom. Na slici su tri strane i plafon obojeni u bijelu, dok je zid sa bibliotekom, uključujući i same police, obojen u tamnu boju. Ova tamno siva boja je izuzetno elegantna i dominantna pa postaje fokusna tačka dnevnog boravka. Sve je nadopunjeno sa jastucima slične boje.

dnevni boravak boja2

Zapanjujući efekat ćete postići presvlačenjem stare fotelje. Cilj je da se stvori fokusna tačka u dnevnom boravku a fotelja je komad namještaja koja to svakako jeste. Izaberite štof u dvije varijante iste boje. Na slici je izabran mebl štof plave boje dok je drugi iste boje ali sa kariranim uzorkom.

dnevni boravak boja3

Najčešće su dnevni boravak, trpezarija i kuhinja spojeni u jedan veći otvoreni prostor. Najlakše ćete promijeniti izgled dnevnog boravka i odvajanje, bar vizuelno, od ostatka ovog prostora je upotrebom kombinacije boje i tapeta. Na slici je upotrijebljena lavanda ljubičasta boja a tapete su klasičnog uzorka sa detaljima iste boje kao zid.

dnevni boravak boja4

Još jedna je način kombinacije boje i tapeta. Podijelite zid na dva dijela. Na donji dio je potrebno zalijepiti tapetu, na slici je prekrasna tapeta sa cvjetnim motivima, a gornji dio zida je potrebno obojiti u neutralnu boju, na slici je zid obojen u boju slonove kosti. Da bi sve izgledalo elegantnije spoj tapete i boje ukrasite ukrasnom lajsnom.

dnevni boravak boja5

Namještaj koji je isuviše pohaban lako se može dovesti u red. Prvo je potrebno ukloniti sve oštećene dijelove i nadoknaditi ih kitom za drvo. Potom pređite ga sa brusnim papirom. Na kraju obojite namještaj u željenu boju. Pristalice smo namještaja u biijeloj boji jer je isti klasičan, moderan i svestran. Na slici je bijela vitrina na čija je leđa zalijepljena tapeta koja se slaže sa bojom zida.

Tagged under

Leave a Reply