Bambus u enterijeru

Bambus je čvrst ali izuzetno lagan materijal. Pored toga je i dugotrajan i eko prihvatljiv. Sve ove osobine dovele su do široke upotrebe bambusa u enterijeru i eksterijeru. Zbog svoje svestranosti i različitih načina obrade bambus je postao omiljen i kod mnogih dizajnera interijera. Pored podova od bambusa, o kojim smo već govorili, bambus se može u interijeru upotrijebiti i na druge inovativne načine koje možete pogledati ispod.

Umjesto klasičnih rukohvata upotrijebljen je bambus koji se nalazi u prostoru između dvije staklene površine. Savršen način da se prirodni materijal upotrijebi u modernom dizajnu.

Panel od bambusa je upotrijebljen kao leđa ove vitrine.

Svi, manje više, znaju za namještaj od bambusa. Savršen je za interijer ali i eksterijer. Pravilno održavan može da traje izuzetno dugo.

Panel napravljen od bambusa može poslužiti kao pregrada u kupaonici. Ne samo da će unijeti toplinu u prostor već će stvoriti i zen efekat.

Panel od bambusa u kupaonici je izuzetno eksploatisan kod dizajnera enterijera. Ovdje je upotrijebljen kao zamjena za tuš kabinu. Bitno je samo da je na ispravan način prelakiran kako bi se zaštitio od vlage.

Još jedan primjer upotrebe bambusa u kupaonici. Međutim, ovdje je upotrijebljen za stvaranjeprivatnosti. Ovdje je bambus specijalnom tehnikom „utopljen“ u silikon.

Bambus može poslužiti i kao dekoracija u enterijeru. Ovdje je upotrijebljen za uzglavlja i kao garnišna.

Tagged under

Leave a Reply