Bambus parket – i stil i kvalitet

Bambusov parket je trenutno jedan od vladajućih trendova kada se radi o podovima. Parket od bambusa je eko prihvatljiv, dugotrajan i elegantan. Pored navedenih osobina treba naglasiti da je bambus parket i dosta jeftiniji od nekih sličnih eko prihvatljivih materijala. Bambus je u stvari trava koju mnogi koriste u uređenju eksterijera kao izvrstan način za stvaranje privatnosti.

Dostupan u velikom broju boja

Prilikom odsijecanja stabljike bambusa mi u stvari ne uništavamo biljku, korijen joj ostaje netaknut i ona nastavlja sa rastom. Zbog toga je bambus parket eko prihvatljiv.

Kako se pravi parket od bambusa?

Stabljike bambusa nakon što se odsijeku, sijeku se u trake koje se međusobno povezuju, stvarajući panele. Ovaj proces se obavlja uz pomoć ljepila vertikalno (trake se slažu jedna uz drugu i lijepe) ili horizontalno (trake se slažu jedna na drugu i lijepe), ili pod pritiskom bez upotrebe ljepila. Nakon toga se od ovih panela sijeku daščice odgovarajuće veličine koje su u stvari parket koji slažemo.  Kada budete kupovali parket od bambusa obratite pažnju da bude navedeno da u izradi parketa nije upotrebljavan formaldehid.

Zašto kupiti parket od bambusa?

Bambus je vodo-otporan materijal. Dugotrajan je i čvrst, 30% je tvrđi od hrastovog parketa. Lako se čisti.  Ne izaziva alergije. Dostupan je u velikom broju boja: boja meda, espresso, sivoj, bijeloj… lako se postavlja, često bez ljepila i eksera. Cjenovno je prihvatljiv, cijena 1m² se kreće već od 15€.

Toplo vam preporučujemo podove od bambusa. Ako vam je potrebno još informacija posjetite najbližu bolje opskrbljenu prodavnicu parketa.

Tagged under

Leave a Reply