Autodesk Homestyler besplatna aplikacija za design enterijera

Ukoliko tražite besplatan softver za design enterijera (interior design software), Autodesk Homestyler morate isprobati. U stvari, Autodesk Homestyler je aplikacija za Chrome koju možete besplatno instalirati iz Google Chrome Webstore. Za one koji ne znaju, Google Chrome je besplatan web browser.

[pullquote]Zadate dimenzije su u stopama da biste ih promijenili u metre kliknite View→meters![/pullquote]Ova aplikacija omogućava korisnicima da na lak način kreiraju i dijele design enterijera u 2D i 3D. Možete da design-irate prostoriju iz snova ili pak da redesign-irate svoju sobu sa samo nekoliko klikova. Ovo je odličan alat za početnike a i besplatan je! Možete da mijenjate gotovo sve parametre, kako prostora, tako i namještaja kojim dekorišete taj prostor. Prostor možete vidjeti iz dvije perspektive, kao da ste u njemu i iz vazduha. Kada završite sa design-iranjem prostora možete uzeti sliku u HD rezoluciji.

Autodesk Homestyler

Autodesk Homestyler

Čitava aplikacija se zasniva na sistemu prevucite i otpustite. Sa klikom mijenjate boju i teksturu zidova ili podova, a pokretom miša pomjerate namještaj po prostoriji. Za par minuta korištenja naučićete većinu komandi. Možete početi sa praznom radnom površinom, gdje definišete dimenzije prostorije, mjesto za vrata i prozore. Zadate dimenzije su u stopama da biste ih promijenili u metre kliknite View→meters! Duplim klikom na zid pojavljuje vam se meni kojim možete mijenjati dužinu zida, ugao zida ili ga čitavog pomjeriti. Potom prelazite na zabavan dio. Prostor opremate namještajem iz kataloga, a katalog će zadovoljiti sve ukuse. Kvalitet renderovane slike je vrlo dobar za jedan besplatan softwer. Možete kompletno opremiti svoju kuhinju, kupatilo ili dnevnu sobu i vidjeti kako će to izgledati prije nego što počnete radove.

Aplikacija je vrlo korisna za sve koji žele da renoviraju svoj stan. Autodesk Homestyler vam omogućava da vidite kako će vaš stan izgledati poslije završenih radova prije nego što i počnete. Ukoliko nemate instaliran Chrome, aplikaciju možete isprobati i na sajtu Autodesk Homestyler-a.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply