Art Deco kupatila ponovo su u trendu

Ako želite stvoriti sofisticirano i glamurozno Art Deco kupatilo kao u The Great Gatsby ili Hercule Poirot trebate obratiti pažnju na pločice i opremu za kupatilo. Obratite pažnju na boje, oblike i design kade, umivaonika, wc šolje, bidea, tuš kabine… potražite karakteristične slavine sa ručicama u Art Deco stilu.

Art Deco kupaonica na novi način

Art Deco kupaonica na novi način

Od boja se fokusirajte na crno-bijelu, krem, boju mesinga i zlata. Najbitnije kod kreiranja kupaonica u nekom vintage stilu je da kada neko uđe u vašu kupaonicu da ima osjećaj da se vratio u 1920-e godine. Ova igra starog i novog je igra nadopunjavanja. Gdje staro ne isključuje novo i obrnuto. Jedan od boljih primjera Art Deco kupaonice je ona koju je dizajnirala španska dizajnerica  Jaime Hayon za Bisazza. Bisazza je imala sreće da dobije jednog ovakvog kvalitetnog i nadarenog dizajnera koji stvara unikatne komade sanitarija. Ove kupatilske sanitarije nisu za svaki stan. Oni su moderni ali sa patinom prošlosti. Pored mermera i kvalitetnih sjajnih pločica Art Deco karakteriše upotreba stakla i mesinga. Mesing je upotrijebljen kod slavina, tuševa, polica itd. dok staklo je zastupljeno u vidu vrata na tuš kabinama,  površina stolova ili polica.

Art Deco kupaonica na novi način

Art Deco kupaonica na novi način

Hayon se fokusirala na upotrebu crne keramike i mermera dijamantskih oblika. Njena kolekcija povezuje glamur 30-ih, skandinavsku jednostavnost i minimalizam. Vrlo je teško iskombinovati date materijale ali ova kolekcija perfektno funkcioniše zajedno. Ona je svojim talentom spojila moderno sa antičkim. Dala je moderan zaokret za neke tradicionalne stare kupatilske elemente čime im je udahnula novi život. Ova španska dizajnerica je otišla i korak dalje i u dizajn dodala i drvo. Radujemo se što ćemo i u budućnosti uživati u njenim sjajnim radovima.

Tagged under

Leave a Reply