7 ideja kako da dekorišete dečiju sobu

Da li ste u potrazi za idejom kako da dekorišete sobu za svoje najmlađe? Dječije sobe koje ćemo vam pokazati su zabavne ali i uređene sa ukusom.

Ova dječija soba izgleda vedra i vesela a sve zahvaljujući žutoj boji. Velike horizontalne žute linije sem što sobu čine zabavnijom, vizuelno je i proširuju. Sto i stolice svojim odličnim dizajnom su dobar izbor, na njima djeca mogu da crtaju, igraju se ali i pojedu užinu.

Dječija soba

Dječija soba

Za dječake nema ništa zanimljivije od košarke ili fudbala. U ovoj tinejdž sobi centralno mjesto zauzima veliki i udobni krevet sa posteljinom u plavim i bijelim nijansama. Zidovi su ukrašeni sa dresovima omiljenih igrača ili klubova, a nije slučajnost da su kontrastne boje u odnosu na osnovnu boju sobe, plavu.

Soba za dječake

Soba za dječake

Na slici ispod je soba sina poznatog muzičara, Elton Johna. U sobi dominira omiljena boja dječaka, plava. Soba je trendi, tako da su na zidu iscrtane plave horizontalne linije. Kao što vidite soba je puna životinjskih motiva što i priliči uzrastu djeteta.

 

Dječija soba

Dječija soba

Soba za djevojčice ne mora da bude u roza ili nekoj drugoj nježnoj boji. Dizajneri su za  sobu tinejdžerke odabrali zelenu boju, koja je izuzetno ugodna i opušta. Pošto soba ima veliki prozor uz njega je postavljena dugačka klupa sa zelenim jastucima. Kako bi soba vizuelno bila veća, izabran je radni sto koji ima oslonac na jednoj nogi. Sve je dodatno omekšano čupavim tepihom.

Soba za tinejdžerke

Soba za tinejdžerke

Normalno je za sve roditelje da je njihova kćerka i njihova mala princeza. Kako bi to i praktično pokazali, dizajneri su osmislili ovu sobu za djevojčice u kojoj centralno mjesto zauzima krevet sa baldahinom. Kako bi dobili što više prostora za stvari, za uzglavlje je poslužio plakar.

 

Soba za djevojčice

Soba za djevojčice

Imate više djece to nije problem. Uvijek aktuelni kreveti na sprat su idealni za dječije sobe. Sobu dekorišite multifunkcionalnim namještajem i povećajte slobodan prostor.

Dječija soba

Dječija soba

Za kraj smo ostavili sobu za djevojčice. Ako vaša curica voli ružičastu zašto joj ne urediti sobu u ovim bojama. Unesite ružičastu boju kao na slici, rimskim zavjesama, krevetom ili posteljinom na njemu i tapaciranom stolicom sa dezenom na kome dominira roza.

Ružičasta dječija soba

Ružičasta dječija soba

 

Tagged under

Leave a Reply