5 vikend projekata za ljepši dom

Iako mnogi misle da je najbolje vrijeme za promjene u stanu proljeće, mi se ne slažemo sa tim. Najbolje vrijeme za promjene je ono kada se vama to radi. Ovo je nekoliko jendostavnih vikend projekata kojim ćete osvježiti svoj dom.

Zašto svoj dom ne uljepšati prije svih nadolazećih praznika? Vaši gosti će biti oduševljeni a vi srećni i zadovoljni.

Ofarbajte ulazna vrata

Ofarbajte ulazna vrata

1 OBOJITE ULAZNA VRATA Dok ste u zanosu i puni ste energije, odradite ovaj najkrupniji vikend projekat. U stvari ovaj projekat je najjednostavniji. Vrata možete ofarbati u boju u koju želite. Možete ih ofarbati na dva načina, skinite ih ili ih farbajte na mjestu. A kada već želite promjene zašto ne pokušati sa nekom bojom punom energije kao što je tirkizna?

Za ljepši hodnik dovoljna je jedan slika u toplim bojama

Za ljepši hodnik dovoljna je jedan slika u toplim bojama

2 UNESITE BOJU U HODNIK Hodnik je mjesto koje će vaši gosti prvo uočiti i na osnovu koga će steći prvi i najvažniji utisak o vašem domu. Zašto da bude tamno i jednolično kao što je većina hodnika? Ako vam je hodnik malen, ne znači da ga trebate zanemariti. Dovoljno je da dodate platno obojeno u neku toplu boju ili da postavite fotografiju većih dimenzija, kao što je fotografija polja pod suncokretima. Drugi način je postavljanje konzola stola i uređenje istog.

Ofarbajte zadnju stranu vitrine ili plakara

Ofarbajte zadnju stranu vitrine ili plakara

3 OFARBAJTE UNUTRAŠNJOST POLICA Ofarbajte unutrašnjost svojih ormara, ugradnih plakara, vitrina. Dovoljno je da ofarbate samo pozadinu polica pa da dobijete novi izgled namještaja. Ukoliko vam se ne vidi sve vrlo lako možete ponovo prefarabati. Ovo je jeftinije i jednostavnije od bojenja cijeloga zida a učinak je sličan.

Osvježite abažur stare lampe.

Osvježite abažur stare lampe.

4 NAPRAVITE NOVI ABAŽUR SVOJE LAMPE Ovo je zaista jednostavan vikend projekat gdje vam je potrebno samo malo ljepila i neka folija bilo samoljepljiva ili obična. Za ovaj projekat može poslužiti i tapeta ili dekor. Postoji razni razlozi zašto je ovo potrebno. Promijenili ste stil stana, prekrečili zidove pa vam boja abažura više ne odgovara, ili se abažur jednostavno zaprljao.

Oplemenite zid uradi sam umjetničkim djelom.

Oplemenite zid uradi sam umjetničkim djelom.

5 URADI SAM UMJETNIČKO DJELO ZA ZID Imate prazan zid a limitirani ste budžetom? Mnogo je bolje i zabavnije da napravite sami neko “umjetničko” djelo nego da kupujete neke fotografije i slike koje se masovno proizvode. Inspiraciju možete naći online a materijale u svakom bolje opremljenom tržnom centru.

Tagged under

Leave a Reply