5 soba u kojima će vaši dječaci uživati

Kreirajte svijetlu i veselu sobu za mladog momka. Odabrali smo 5 ideja kako da uredite sobu za vašeg dječaka.

Soba za dječake

Soba za dječake

1 Ova tema inspirisana džunglom pomješana je sa malo morskog duha. Korištene su neutralne boje a kako bi sobi udahnuli duh divljine na zidove su postavljeni majmuni napravljeni od čarapa. Kako bi povećali skladišni prostor za sve stvari koje su dječacima potrebne, izabran je krevet sa ladicama ispod. Pošto se mala djeca vole igrati na podu neophodno je misliti na to da im bude toplo, pa je zbog toga izabran i ovaj čupavi tepih.

Soba za dječake.

Soba za dječake.

2 Pitate se šta uraditi kada vaš mališa poželi da bude pilot? Izbjegnite na vješt način da njegovu sobu pretvorite u “aerodrom”. Sobu obojite neutralnim bojama kao i namještaj. Aero temu dodajte vješto kroz nekoliko jednostavnih aksesoara, jedan od njih je svakako model aviona koji visi sa plafona, a drugi neka bude posteljina sa slikama aviona. Ovaj dizajn je vrlo lako promijeniti kako se interesovanja vašeg dječaka budu mijenjala.

Soba za dječake

Soba za dječake

3 Bijela boja u dječijoj sobi je izuzetno dosadna. Međutim, kada je sparite sa zanimljivim elementima u boji dobićete sasvim drugu sliku. Narandžasti, plavi, zeleni akcenti unijeće u sobu život i pozitivno će uticati na vaše dijete. Na prazan bijeli zid postavite police a potom na njih postavite, igračke, kutije u boji za sitnice, ramove za slike i sl. Na krevet postavite posteljinu na pruge u boji. U dekorisanju ovakve slike nezaobilazni su jastuci u boji.

Soba za dječake

Soba za dječake

4 Sklanjanje igračaka nakon igre postaće mačiji kašalj sa ovakvim policama. Više nećete morati svoje dijete da tjerate na nešto što mu se ni malo ne sviđa jer će sad imati mogućnost da, sklanjajući igračke, se igra. Uz ovakve police možete postaviti i male stepenice što će mu biti još zanimljivije. Na niže police, korpe i kutije ostavljajte stvari koje mu služe za igru a na više stvari koje ne bi trebao da dira bez vašeg nadzora. 

Soba za dječake

Soba za dječake

5 Ako tražite spektar boja koji će biti najprihvatljiviji za temu sobe vašeg dječaka dovoljno je da pogledate njegove crteže! Inspiracija za sobu na  slici je došla iz crteža na zidu. Pošto je na slici dominantna crvena i narandžasta, za boju zidova je izabrana svijetlo plava boja. Ostali namještaj je u boji slike. A da bi dodali dodatnu živost u sobu, iskorišteni su dodaci u zelenoj boji.

Tagged under

Leave a Reply