5 prijedloga za kuhinjski pod

Umjesto klasičnih keramičkih podnih pločica u kuhinji možete koristiti i druge materijale. Kameni podovi će dati dozu luksuza vašoj kuhinji a drveni podovi će unijeti toplinu. Što je najvažnije razlika u cijeni između keramičkih pločica i podova koje vam mi predlažemo nije velika ili je uopšte nema.

Mermer

Pločice velikog formota mogu učiniti da mala kuhinja izgleda mnogo veće. Umjesto standardnih načina slaganja pločica pokušajte kombinovati različite dimenzije i nijanse da bi njihov efekat bio izraženiji.

Mermerni pod.

Hrastov parket

Velike, široke daske prošarane godovima u moderne kuhinje unose toplinu i karakter.

Drveni pod ili brodski pod.

Mozaik

Kada je rječ o dizajnu, samo nebo je granica s obzirom da ovi podovi mogu imati mnoštvo šara i dopadljivih detalja.  Ovaj mozaik ubrizgava dozu egzotičnog u jednoj savremenoj kuhinji,  koriteći se kombinacijom blijedog kamena sa bliskoistočnim motivima.

Mozaik.

Laminat

Ovaj multi-tonirani laminat toplih boja na jedan nenametljiv način zahtjeva vašu pažnju i djeluje veoma privlačno. On nije samo isplativa opcija, naime moderni laminati dolaze sa garancijom od 25 godina i više, laki su za održavanje a ništa težni nisu ni za ugradnju.

Laminatni pod.

Obojena bukva

Drveni podovi su odličan izbor za kuhinje, naravno ako su prethodno tretirani da bi bili otporni na mrlje i prosipanje. Ovaj parket ima crnu poluprozirnu boju i lak visokog sjaja. Izgleda fantastično kada se upari sa bjelim elementima vaše kuhinje.

Parket, obojena bukva.

Tagged under

Leave a Reply