5 mjesta u stanu koje će fenomenalno izgledati sa keramičkim pločicama

Keramičke pločice su materijal koji dizajneri rado koriste prilikom uređenje enterijera. Njih stavljaju na zid, pod, po radnim površinama, stepenicama… Koriste ih kako u stambenim objektima tako i u poslovnim a mi smo izabrali pet mjesta gdje će keramičke pločice najbolje da izgledaju.

KERAMIČKE PLOČICE ZA KUPAONSKE PODOVE

Iako su drveni podovi u kupoanici u posljednje vrijeme izuzetno popularni ni oni ne dolaze sami već najčešće u kombinaciji sa keramičkim pločicama. Kod nas se kao podne kupaonske obloge i dalje najviše i najčešće koriste keramičke pločice. Doduše postali smo izbirljiviji i edukovaniji pa im sve češće poklanjamo sve više pažnje. Keramičke pločice su dugotrajne, lako se čiste i održavaju.

KERAMIČKE PLOČICE ZA KUPATILSKE ZIDOVE

Kada izaberete podne keramičke pločice za vaše kupatilo izaberite i zidne keramičke pločice ako ne za cijelo kupatilo onda za određene dijelove, kao što je tuš kabina. Možete nastaviti sa upotrebom pločica iz iste serije kao što su podne keramičke pločice a možete izabrati pločice koje će stvoriti fokalnu tačku u vašoj kupanici.

KERAMIČKE PLOČICE ZA KUHINJSKE PODOVE

Mnoge kuhinje su popločane predivnim keramičkim pločicama sa određenom teksturom. Nekada je ta tekstura toliko izražena da predstavlja problem prilikom čišćenja tako da se u usjecima i zasjecima nakuplja vlaga i prljavština. Takođe ove pločice se ponašaju drugačije pod dnevnom svjetlošću nego one glatke. Glatke i sjajne pločice su elegantne, posebno one velikih dimenzija. Lako se čiste i na njima ne postoji mogućnost nakupljanja prljavštine i vlage.

KERAMIČKE PLOČICE ZA KUHINJSKE ZIDOVE

Neka mjesta u kuhinji su pojačano izložena prskanju i masnim mrljama. Ta mjesta bi trebala biti zaštićena keramičkim zidnim pločicama. Međutim, kao i kod izbora kupatilskih zidnih pločica i kod kuhinjskih zidnih pločica je ptrebano izabrati one prave. U skoro svaki stil najbolje će se uklopiti keramičke pločice manjih dimenzija npr. 10cmx10cm ili i manje. Danas je velika ponuda keramičkih pločica zato ne sumnjamo da ćete naći baš one koje će se uklopiti u dizajn vaše kuhinje.

KERAMIČKE PLOČICE ZA STEPENICE I PREDSOBLJA

Keramičke pločice koje imaju izgled drveta su savršen materijal za stepenice i podove predsoblja. Zahvaljujući svojoj teksturu one se ni ne kližu. Kao i kod drugih keramičkih pločica i ove se lako održavaju. Pored keramičkih pločica sa dezenom drveta ne rijetko se poseže i za različitim mozaik motivima napravljenim upravo od keramičkih pločica. Iako ovo nije jeftino rješenje, uspjeh je zagarantovan.

Keramičke pločice su materijal koji se može iskoristiti i u drugim prostorijama, npr. trpezariji, dnevnom boravku i sl. Bitno je izabrati pravu veličinu, boju i kvalitet pločica. Recite nam koja su vaša iskustva sa keramičkim pločicama.

Tagged under

Leave a Reply