5 jednostavnih ideja kako u kupatilo dodati boju

Svako malo odlučujete se da ćete promijeniti nešto u svom starom kupatilu? Promjena pločica i sanitarija je preskupa i niste spremni da se zadužujete za ovaj posao? Mnoge muče ove dileme, vrte se u krugu i na kraju odustaju razočarani. A ne mora tako da bude. Sa samo nekoliko ideja vaše kupatilo dobiće novi, svježiji izgled a vi ćete napokon sa uživanjem boraviti u njemu.

Roza kupaonica

roze kupaonica

Prvi korak je da svoju kupaonicu osvježite novim slojem boje. Oni koji imaju sve zidove prekrivene pločicama moraće se malo više potruditi. Prvo obojite plafon a potom se pozabavite pločicama. Stare pločice vrlo često imaju napuknuća. Ne biste vjerovali kako se puknute pločice mogu lako zamijeniti. Ništa manje bitne nisu ni fuge. Fuge se mogu obojiti ili se nanijeti novi sloj fug mase nakon što se prostori između pločica dobro očiste.

Tuša zavjesa u boji

sarena kupaonica

Nakon što ste osvježili zidove, dobro oprali pločice i osvježili fuge, kupite novu zavjesu za tuš. Zavjesa za tuš je vrlo važna kod dekorisanja starih kupaonica. Velike je površine pa ima veliki uticaj na cjelokupni izgled. Ukoliko je nemate , kupite je, izuzetno je jeftina. U slučaju da imate tuš kabinu moraćete je dobro oprati i sva oštećenja popraviti. Boju kod plastičnih tuš kabina nije lako vratiti ali nije ni nemoguće. Postoje i boje za plastiku koje vam mogu pomoći kod ovog posla.

Mozaik pločice

mozaik kupaonica

Razmislite o zamjeni pločica samo na malom dijelu zida, npr. iznad umivaonika. Stare pločice zamijenite sa staklenim mozaik pločicama koje će postati nova fokusna tačka vaše kupaonice. Ovo će posebno doći do izražaja ako u kupaonici imate postavljene standardne, bijele pločice. Za veći učinak promijenite pločice unutar tuš kabine ili oko kade.

led kupaonica

Za pravi osjećaj dekadencije instalirajte LED rasvjetu u svoje kupatilo. LED rasvjetu postavite oko goledala, ispod umivaonika, ormarića. Ovakva rasvjeta će posebno dođi do izražaja u kuaponicama bez prirodne svjetlosti a izborom odgovarajućih boja stare pločice će oživjeti.

Ništa ne osvježava kao upotreba biljaka u enterijeru pa tako i u kupatilu. Bez obzira da li vaše kupatilo ima prirodne svjetlosti ili ne postoje biljke koje mogu uspjevati u njemu. Ako imate dovoljno prirodne svjetlsti posegnite za bambusom a ako je manjka kupite orhideje. Naravno, postoji još opcija kako dodati biljke u kupaonicu.

biljka kupaonica

Kao što ste vidjeli, osvježavanje kupaonice bojom nije komplikovan posao a ni skup. Bez obzira na trenutačni izgled kupatila, malo boje i vremena učiniće ga pravom hedonističkom oazom u kojoj ćete uživati.

Tagged under

Leave a Reply