5 ideja kako urediti ulaz u stan u duhu praznika

Prvo što naši gosti vide kada nam dođu u posjetu je ulaz. Bilo da živite u kući ili stanu ukrasite svoj ulaz prigodnim ukrasima i stvorite prazničnu atmsoferu već na samom ulazu. Našim idejama vaši gosti će biti oduševljeni i dobrodošli.

ukrasi_za_ulaz_1 1Tradicionalni ukrasi koj se koriste svakog blagdana puni su simbolike i samo nekoliko njih može da ispriča cijelu priču. Velike saksije u koje sadite sezonsko cvijeće iskoristite za blagdanski aranžman. Na dno saksije stavite najlon koji ćete prekriti bijelim kamenom (kvarc). Potom na tu podlogu razmjestite ono što ste pripremili. Na slici je bijeli fenjer, plave kugle, kule od prirodnog pruća… Možete upotrijebiti i klasičnu crveno-zlatnu kombinaciju.

ukrasi_za_ulaz_2 2Svijeće ne samo da će dati ugodnu i prigodnu rasvjetu tokom prazničnih dana već su i odlična dnevna dekoracija. Stavite ih u duboke staklene posude, najbolje različite veličine. Posude ukrasite vijenčićima od bora, jele, tuje… I sve to postavite na drvene oblutke, na slici su upotrijebljeni brezovi.

ukrasi_za_ulaz_3 3Zašto ne biste posjetili lokalno stovarište sekundarnog otpada? Na njemu možda pronađete neku staru lampu ili fenjer kao što je oaj. Ako fali koje staklo njega možete zamijeniti za vrlo malo novca a sve dodatno uljepšajte novom bojom. Naravno, ovakvu svjetiljku možete kupiti i novu. Na kraju je ukrasite sa mašnom i aranžmanom od zimzelenih biljaka na vrhu. Zapalite nekoliko svijeća različitih veličina u njoj za potpuni ugođaj.

ukrasi_za_ulaz_4 4Sličnu sliku stvorićete sa svjetiljkom malo neobičnijeg izgleda, u našem slučaju izduženog. Sliku upotpunite košaricom ofarbanom u boju srebra. U nju zabodite granu koja će simbolizirati drvo. Ofarbajte je u bijelu boju. Površinu saksije ukrasite šišarkama i vještačkim snijegom.

ukrasi_za_ulaz_5 5I na kraju ukrasite ulaz u svoj dom ovim prekrasnim tera cotta saksijicama sa svijećama. Saksije dekorišite aranžmanom sa crvenim bobicama. Saksije možete satviti u neku metalnu košaru koju ukrasite velikom crvenom mašnom.

Tagged under

Leave a Reply