5 benefita kauča tapeciranog mikrofibrom ili mikrofiberom

Mikorfibra ili mikrofiber je tkanina za tapeciranje napravljena od sintetičkih vlakana. Kauči presvučeni sa mikrofibrom su najudobniji koji se mogu kupiti na tržištu. Danas postoji veliki broj dostupnih boja i tekstura, za svačiji ukus. Zbog toga smo sastavili spisak pet prednosti kauča presvučenih sa mikrofibrom / mikrofiberom u odnosu na kauče presvučene sa drugim materijalima.

boja

OTPORAN NA MRLJE

Uklanjanje mrlja sa kuča presvučenih sa drugih materijala može biti prava noćna mora a posao uzaludan. Mikrofibra je otporna na mrlje a odbija i vodu. I kada se nešto prolije na kauč na njemu će se vrlo teško napraviti mrlja pa i da se odmah ne ukloni. Ipak potrebno ga je očistiti čim prije.

DUGOVJEČNOST

Kauči tapecirani sa mikrofibrom napravljeni su da traju. Ne morate da se birnete da će se tkanina izlizati i oštetiti kao što je to slučaj sa drugim materijalima. Ovi kauči ne zahtjevaju posebno održavanje kao na primjer što je to slučaj sa kožnim sofama. sasvim smo sigurni da ne želte da kupite kauč koji će već za ddvijr-tri godine izgledati izlizano.

BEZ PRAŠINE

Za razliku od drugih kauča, kaučevi presvučeni sa mikrofiberom ne sakupljaju prašinu. Ovo je posebno bitno ako patite od alergije na prašinu. Mikrofiber tehnologija je inovativna. Ove tkanine ne sakupljaju prašinu i dlačice.

JEFTINIJA OD KOŽE

Možda vam se sviđa izgled i osjećaj kože ali jednostavno ga ne možete priuštiti. U tom slučaju razmislite o mikrofiberu jer izgleda dobro a dosta je jeftiniji od kože. Posotje i druge prednosti koji su na strani mikrofibre a o nekima smo već govorili.

JEDNOSTAVNI ZA ČIŠĆENJE

Za čišćenje kauča tapeciranih mikrofiberom nije potreban usisavač na paru ili specijalni deterdžent. Sve što vam je potrebno je krpa, voda i blagi deterdžent. Nakon čišćenja ostaviti kauč da se osuši. Ako planirate kupiti kauč svijetlih boja onda neka vam kauč presvučen mikrofibrom bude prva opcija.

Tagged under

Leave a Reply