3 kombinacije boja koje će obilježiti ovu jesen

Vrlo brzo će nam jesen pokucati na vrata. Dizajneri već uveliko predstavljaju svoje kolekcije za predstojeću sezonu a mi smo samo za vas izabrali tri kombinacije boja koje će obilježiti najšarenije godišnje doba. Ako se pripremate za jesenje spremanje svoga doma ove tri kombiancije boja mogu vam biti vodič kako dekorisati svoj stan.

TIRKIZNA I ZLATNA BOJA

Jedan od najvećih trendova za predstojeću jesen je kombinacija tirkizne i zlatne boje.U ovom slučaju zlatna boja se kreće od izrazito sjajnih nijansi do žutih nijansi, više mat, a tirkizna se kreće u rasponu od zelenih do plavih nijansi. Vrlo često se kombinuje zagasito tirkizna sa sjajnom zlatnom a kao pozadina za ovu igru boja je najčešće siva i to u tamnoj nijansi. Ovukombinaciju možete upotrijebiti u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji… Ako želite postići veselu i svježu atmosferu upotrijebite tirkiznu boju u kojoj prevladava svijetlo zelena sa zlatnom bojom koja više ide na žutu, kombinujte sve sa crvenom ili karmin bojom. Ako želite postići glamurozan izgled ova kombinacija boja je dobitna.

SIVA I KORALNA BOJA

Ako ste mislili da je ovo boja breskve, koja je bila popularna prije nekoliko godina, prevarili ste se. Ova boja je mnogo sofisticiranija, u sebi ima više ružičaste i crvene nego žute. Siva boja se kreće u rasponu od svijetlo sive do boje srebra. U prostorijama je poželjno kombinovati nekoliko nijansi sive koje će istaknuti svu ljepotu koralne boje. Koralnu možete upotrijebiti kao akcentnu ili kao sekundarnu boju. U ovakvim prostorijama možete unijeti i elemente u plavoj boji. Takođe, ova kombinacija boja će se odlično uklopiti u enterijer sa namještajem u boji drveta. Ako ste u potrazi za kombinacijom boja za svoju bebu slobodno izaberite koralnu i sivu boju.

KARMIN RUŽIČASTA BOJA

Ovo nije kombinacija boja već se radi o jednoj boji koja je sama sebi dovoljna. Kombinujte je sa neutralnim tonovima, indigo plavom, kobaltnom, zelenom bojom itd. Ove godine je karmin ružičasta boja izuzetno popularna za enterijere uređene u modernom stilu. Međutim, karmin ružičastu koristite samo kao akcentnu boju. Ova boja je bogata nijansama pa je upotrijebite u enterijerima u retroshabby chic ili pak vintage stilu.

Sviđaju nam se novi trendovi za jesen, boje su energične i pružaju kreativnu solobodu prilikom uređenja. Da li ste izabrali svoju omiljenu kombinaciju?

Tagged under

Leave a Reply