3 ideje kako urediti malu kupaonicu

Kažu da dobre stvari dolaze u malim pakovanjima. Da li je tako i sa malim kupaonicama? Jedina ograničavajuća okolnost kod uređenja malih kupatila je vaša kreativnost. Ako niste sigurni kako urediti malu kupaonicu pipremili smo tri ideje koje vam mogu pomoći kao inspiracija kako iz malo kavdrata izvući što više.

Topla i ugodna atmsofera u ovom kupatilu je postignuta sa pločicama dezena drveta. Dodaci u zelenoj boji učinili su da cijeli prostor izgleda svježe i prozračno. Sanitarije su moderne a kako bi se dobio osjećaj prostora upotrijebljeni su viseći modeli, kao što je viseća wc školjka.

Trik sa mozaik pločicama je dobro poznat dizajnerima. One naime vizuelno povećavaju prostorposebno ako se upotrijebe akcentno. Zahvaljujući upotrebi keramičkih pločica različitog dezena kao i drvenih elemenata ova kupaonica pomalo ima orijentalni izgled.

I za kraj smo ostavili kupaonicu koja ima izuzetno dinamičan  izgled. To je postignuto upotrebom keramičkih pločica sa teksturom. Akcenat je stavljen upravo na valovite linije, pa tako na dva zida je postavljena površina nepravilnog oblika na kojoj su smještena dva umivaonika a ispod koje su stavljene mašine za pranje i sušenje veša.

Kao što ste vidjeli, mala kupatila mogu biti itekako zanimljiva i funkcionalna. Pažljivim izborom keramičkih pločica, sanitarija i osvjetljenja može se stvoriti osjećaj prostranosti i prozračnosti što i treba biti cilj prilikom uređenja kupaonica.

Tagged under

Leave a Reply