3 fenomenalne ideje kako urediti sobu tinejdžera

Soba za tinejdžere treba biti nešto više od utočišta kada ne žele da pričaju sa roditeljima a znate da se to često dešava. Ona bi trebala da oslikava njihov stil i ličnost, gdje će se oni osjećati sigurno, opušteno i udobno. Neko će reći da je to lakše reći nego sprovesti. Zbog toga smo sakupili tri ideje koje mogu da vam budu insipracija kada krenete u uređenje sobe za vašeg tinejdžera.

Tinejdžerska soba ne treba da bude samo mjesto gdje će on ili ona da prespava već i mnogo više. To je na umu imao dizajner Pavel Vetrov kada je kreirao ovu sobu u kontrastnim bojama. Kombinacija crne i žute boje u ovaj enterijer je unijela mnogo uzbudljive energije. Kao što se vidi na slikama, ova soba za tinejdžere podstiče kreativnost ne samo bojama već i izborom namještaja. Mnogo je slobodnog prostora što poboljšava kretanje u sobi i stvara jedan neopterećen izgled.

Drugi primjer je rad dizajnerice Svitlana Petelko koja se ipak zadržla na tradicionalnom izgledu sobe gdje centralno mjesto zauzima krevet. Zidovi su dekorisani dekorativnim ciglama u bijeloj boji a kako bi smekšala prostor izabrala je krevet od mekanog i nježnog materijala. Puno pažnje je posevećeno radnom dijelu koji je dekorisan inspirativno. U ovoj sobi za tinjedžereposebna pažnja je posevećena rasvjeti koja ima bitnu ulogu u stvaranju atmosfere.

Treća soba za tinjedžere je živih boja koja podstiče na stvaranje i kreativnost. Za razliku od prehodne dvije dosta je svjetlija što se može zahvaliti upotrebi svijetlih tonova. U sklopu sobe se nalaze i gimnastičke sprave što je odličan način rekreacije za vašeg tinejdžera koji sa nekoliko vježbi može korigovati držanje. Radni dio je u kontrastu sa ostatkom sobe i uređen je u industrijskom stilu.

Kao što ste vidjeli iz ova tri primjera sobu za tinejdžera podijelite u tri dijela, jedan za spavanje, drugi za relaksaciju i treći za rad. Ne zaboravite dekoracija i možda najbitnije, osvjetljenje.

Tagged under

Leave a Reply