10 savjeta za organizaciju novogodišnje zabave u malom stanu

Praznici su vrijeme kada se češće posjećujemo, bivamo ugošćeni i mi ugošćavamo druge. Međutim, kada imate mali stan mogućnosti su ograničene. Ali ne treba se obeshrabriti. Mali stan nije razlog da ne pozovate drage osobe da zajedno proslavite ulazak u Novu godinu a naši savjeti će vam u tome pomoći.

nova godina u malom stanu1

1 Jednostavan meni je ključ uspjeha. Gosti ne trebaju milion opcija već samo nekoliko koje su isprobane i ukusne. Serviranje hrane u tanjirima nije praktično jer zahtjeva veliki sto, mnogo stolica, posuđa, itd. Umjesto toga držite se kanapea i hrane koja se može jesti prstima.

2 Buffet ili švedski sto je najbolji izbor kod ugošćavanja gostiju za novogodišnju zabavu. Hranu rasporedite na dva ili tri mjesta kako bi svakome bila nadohvat ruke.

3 Umjesto da ponudite milion vrsta pića, odlučite se samo za nekoliko. Dvije vrste koktela, unaprijed napravljenih, su odličan izbor za ovakav vid zabave. Sem toga na ovaj način ćete i vi moći da se zabavite a ne da cijelu noć glumite barmena.

nova godina u malom stanu2

4 Obezbijedite čaše različite boje ili obilježene. Naime, vrlo često dolazi do zamjene čaša i stvaranja mnogo prljavog posuđa, da biste ovo spriječili nabavite različite čaše koje će gosti lako razlikovati.

5 Obezbijedite dovoljno mjesta za sjedenje. Ako je potrebno posudite stlice od susjeda ili prijatelja.

6 Ako ste u  mogućnosti, namještaj koji ne može da bude koristan tokom zabave uklonite na mjesto gdje neće smetati, npr. balkon, stubište i sl. Na ovaj način oslobodićete prijeko potreban prostor.

7 Obezbijedite dovoljno mjesta gdje će gosti skloniti svoje jakne i kapute. Na ovo se često zaboravlja iako može da stvori popriličan haos.

nova godina u malom stanu3

8 Najbolje mjesto za dekoracije u malom stanu je plafon. Ove dekoracije će privući poglede gotiju a neće zauzimati prostor.

9 Aranžirajte stolice tako da gosti mogu komunicirati. Napravite dva ili tri kutka gdje će gosti moći porazgovarati a da ne smetaju onima koji vole plesati.

10 Mnogo ljudi u jednoj malo prostoriji diže njenu temperaturu, zato smanjite termostat za nekoliko stepeni. Ne sekirajte se stan ćese vrlo brzo zagrijati.

Tagged under

Leave a Reply