10 najljepših malih dvorišta 2015. godine

Svake godine, na kraju godine, svode se utisci i bira se najbolje, nauspješnije i najljepše. Tako smo i mi na kraju ljeta 2015. godine izabrali 10 naijljepših malih dvorišta koja vam mogu poslužiti kao inspiracija za sljedeću godinu. Možda postoje i ljepša mala dvorišta ali ukusi se razlikuju. Uživajte u sljedećih 10 najljepših malih dvorišta protekle sezone.

malo dvoriste1

Na dvorišnu terasu postavljen je decking koji je oživljen saksijama sa sezonskim cvijećem. Vrtna garnitura je u industrijskom stilu, limena. Veliki povratak francuskih vrata ovu dvorišnu terasu su samo uljepšala.

malo dvoriste2

Posebno nam se sviđa ovo malo urbano dvorište sa natkrivenim mjestom za sjedenje, roštiljem i bistro vrtnom garniturom. Saksije cvijeća u pletenim sepetima daju rustični šarm ovom malo prostoru.

malo dvoriste3

Za sve one sa manjkom vremena ovo lako održavajuće dvorište je fenomenalan primjer. Bijeli teraco kamen ne samo da je dekorativan već i unosi dodatnu svjetlost u ovo malo dvorište. Od biljaka su ukrasne dekorativne zimzelene biljke, bambus i dafodile koje ne zahtjevaju mnogo brige.

malo dvoriste4

I ovaj mali urbani vrt je uređen jednostavno ali efektno. Umjesto betonskih površina upotrijebljen jedecking koji prostoru daje toplinu. Decking je upotrijebljen i kao materijal za stvaranje privatnosti. Moderan štih unijela je vrtna garnitura i podna prostirka.

malo dvoriste5

Ako ste ljubitelj engleskih vrtova onda će vam se ovo lako održavajuće dvorište svidjeti. Ovaj tip dvorišta je odličan izbor za sušna područja jer je trava zamjenjena sa šljunkom.

malo dvoriste6

I u limitiranom prostoru može se stvoriti prijatno mjesto, primjer je ovo malo dvorište u mediteranskom stilu. Iako je dvorište fotografisano u proljeće može se naslutiti kako izgleda u jeku sezone.

malo dvoriste7

Za stvaranje ovog dvorišta potrebno je vrijeme ali uživanje u njemu vrijedno je čekanja. Strateški smještena dekoracija na sredini travnate površine daje posebnu čar ovom tradicionalnom dvorištu.

malo dvoriste8

Dobro osvjetljenje čuda čini. Pametno upotrijebljena vanjska rasvjeta može da stvori toplu, intimnu atmosferu. Kada je još sve skladno uređeno utisak je potpun.

malo dvoriste9

Vraćamo se još jednom dvorištima koji se lako održavaju. Ovo moderno dvorište, minimalistički uređeno, dobar je primjer urbanog dvorišta.

malo dvoriste10

Mislimo da vintage uređena dvorišta nikad neće izaći iz mode. ma nešto u njima što ih čini neodoljivim. Počevši od stare šivaće mašine pretvorene u sto pa do bistro stolica. Šarm cijeloj slici daju navlake za stolice i prekirvači.

Tagged under

Leave a Reply