10 načina za dekoriranje prozora ove godine

Ako želite ove godine da osvježite svoj božićni i novogodišnji dekor razmislite o ukrašavnju prozora. Nekoliko je razloga da pristupite ovom zabavnom poslu. Prvi je da ćete unijeti novu svježinu u svoj praznični dekor. Drugi je da ćete ukrašenim prozorskim oknima donijeti blagdanski duh i u dvorište a treći je, a možda i najvažniji, da je dekorisanje prozora zabavno. Bitno je naglasiti da za dekorisanje prozora ne treba mnogo novca već samo malo vremena i truda.

1 Prozirne kugle jednostavno objesite o dugačke svilene ili satenske trake. Poigrajte se dužinom traka a na kraju ih svežite u lijepe i uredne mašne.

2 Kugle možete objesiti i u grupama. Nekoliko kugli slične veličine i boje jednostavno okačite zajedno. Na jedan prozor standardne veličine dovoljna je jedna ovakva dekoracija koja se sastoji iz desetak kuglica.

3 Umjesto kuglica možete upotrijebiti zelene vjenčiće koje i sami možete napraviti. Da bivjenčići imali odgovarajući kružni oblik zelenu grančicu povežite na već unaprijed napravljen ram od žice. Ostalo je samo još da vjenčiće okačite na prozor uz pomoć široke satenske trake.

4 Ne moraju sve dekoracije za prozor da vise. Na prozorsku dasku stavite nekoliko staklenih tegli. Dok u jedne stavite samo odgovarajuće svijeće u druge stavite nekoliko grančica bez lišća. Na njih okačite plastične pahuljice ili vunene grudve koje će dočarati prazničnu atmosferu.

5 Svim ljubiteljima prirode svidjeće se ova dekoracija. Prvo, prošetajte po prirodi i sakupitešišarke. Očistite ih i prešpricajte bijelom ili srebrenom bojom. Nanižite ih na crveni konopac. Nehajno ih objesite da vise preko prozora.

6 Slično možete uraditi tako što ćete kombinovati šišarke sa dekoracijama koje se mogu kupiti kao što su ovi slatkiši.

7 Fenomenalan način za dekoriranje prozora je da po njima crtate sa bojom za staklo koja se vrlo lako može skinuti kada se završe blagdani. Jedna od ideja može biti i ova na slici.

8 Oni malo spretniji svoje dekoracije mogu izraditi. Jedna od ideja je da isheklate slične zvjezdice koje nanižite na grančicu. Za grančicu iz povežite sa vrpcom sa motivom, npr. motiv crvenih srca.

9 Jedan od najjednostavnijih načina da dekorišete svoj prozor je da na njega objesite božićni vjenac. S tim da vijenac može biti obješene ispolja.

10 I za kraj smo ostavili po nama možda i najljepšu ideju koja kombinuje sve naše prijedloge.

Tagged under

Leave a Reply